EN

HEP donirao računala osnovnim školama u Vođincima i Vukovaru

15.03.2016.
HEP je danas u sklopu akcije „Za naše male genijalce“ donirao nova računala za učenike osnovne škole Vođinci i osnovne škole „Nikole Andrića“ iz Vukovara. Donaciju je u ime HEP-a uručio Damir Čalić, direktor Elektre Vinkovci.

Nakon prošlogodišnje akcije, u kojoj je donirano 30 novih računala u devet hrvatskih osnovnih škola, ove će godine HEP donirati 35 računala. Ukupna vrijednost ovogodišnje donacije iznosi 171 tisuću kuna. 

Ovo je tek drugi natječaj „Za naše male genijalce“, a želimo ga provoditi više godina s ciljem da opremimo što više osnovnih škola s računalima, kako bismo učenicima omogućili što kvalitetnije informatičko obrazovanje, izjavila je Vlatka Kamenić Jagodić, direktorica Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju HEP-a.

HEP je u suradnji s Narodnim radijem pokrenuo nacionalnu akciju „Za naše male genijalce“ s namjerom osiguravanja boljih uvjeta informatičkog obrazovanja za što više učenika te senzibiliziranje javnost o stanju informatičke opreme u hrvatskim školama. Naime, prema podacima Međunarodnog udruženja za vrednovanje obrazovnih postignuća (ICILS), u Hrvatskoj na jedno računalo u školi dolazi čak 26 učenika, dok je većina škola posljednji put značajnije opremljena računalnom opremom prije gotovo deset godina.

HEP stoga akcijom „Za naše male genijalce“ donira računalnu oprema prije svega onim školama koje nemaju niti jedno računalo, imaju velik broj učenika po računalu ili se većinom nalaze na područjima od posebne državne skrbi.