EN

HEP dobio priznanje Hrvatske gospodarske komore

15.12.2015.
Na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća Komore Zagreb, 15. prosinca u Zagrebu dodijeljene su plakete i priznanja najuspješnijim trgovačkim društvima za ostvarene poslovne rezultate u prethodnoj godini.

Plakete Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava dobili su Mlinar d.d. i Hrvatska kontrola zračne plovidbe, u kategoriji srednje velikih trgovačkih društava Emerson d.o.o. i Kvasac d.o.o. u kategoriji malih trgovačkih društava Šafram d.o.o. i Bijuk HPC d.o.o.

U povodu 120. obljetnice elektroprivrede u Hrvatskoj i uspostavljanja prvog elektroenergetskog sustava na tlu Hrvatske posebno priznanje Hrvatske gospodarske komore dobila je Hrvatska elektroprivreda. U ime HEP-a, priznanje je preuzela Sonja Ivoš.

Predsjednik Komore Zagreb dr.sc. Zlatan Frӧhlich istaknuo je da je konkurencija za dodjelu Plakete Zlatna kuna i ove godine bila velika, a kako je pojasnio, kriteriji izbora najboljih uključili su financijsku, tehnološku i inovativnu izvrsnost, mjerljivu ukupnim prihodom, ulaganjem u razvoj, izvozom, novim proizvodima, zapošljavanjem i društveno odgovornim poslovanjem. Ovogodišnji gospodarski laureati, rekao je, pokazali su se odgovornim i uspješnim poduzetnicima, dodavši da njihova poslovna dostignuća unose optimizam u brži oporavak hrvatskoga gospodarstva.