EN

HEP dobio nagradu za najbolji komunikacijski projekt na području društveno odgovornog poslovanja

16.03.2015.
HEP je za projekt nagrade učenicima 20 x IMAM(o) ŽICU! dobio Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću za najbolji komunikacijski projekt na području društveno odgovornog poslovanja za 2014.

Nagrade Grand PRix HUOJ-a dodjeljuju se najboljim komunikacijskim projektima te su ove godine u konkurenciji bila prijavljena čak 52 projekta. Stručni žiri u sastavu od jedanaest komunikacijskih stručnjaka, na čelu s predsjednicom Vlatkom Škorić, ocijenio je projekte u sedam kategorija te su posebne nagrade dodijeljene i pojedincima za izvrsnost u stručnim ostvarenjima. Dodjela nagrade Grand PRix održana je 13. ožujka u Zagrebu.

Projekt 20 x IMAM(o) ŽICU! bio je najbolji u kategoriji za društveno odgovorno poslovanje. Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo sa osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem. Godine 1995. ustanovljena je nagrada za matematiku i fiziku, u sklopu obilježavanja Stoljeća Hrvatske elektroprivrede. Od 2005., kada projekt dobiva i svoje ime IMAM ŽICU!, nagrada se uručuje i najboljim mladim elektrotehničarima.

Prošle godine nagradu su dobila 42 učenika, a nagrada je dodijeljena 2. srpnja u sjedištu HEP-a u Zagrebu. Nakon dodjele novčanih nagrada u iznosu 2.500 kuna, nagrađeni su učenici i njihovi nastavnici obišli Nacionalni dispečerski centar i ELEN punionicu za električne automobile u garaži nove poslovne zgrade. Jubilarnu 20. nagradu HEP-a IMAM ŽICU!, poduprli su i međunarodno poznati i uspješni Hrvati koji imaju žicu za sport, umjetnost i znanost, a među njima i Marin Soljačić, profesor na američkom MIT-u.

Partnerske institucije HEP-a u projektu IMAM ŽICU! su Agencija za strukovno obrazovanje i Agencija za odgoj i obrazovanje, kao organizatori državnih natjecanja znanja te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Od osnutka Nagrade 1995., HEP je dodijelio 606 nagrada!