EN
HEP dobio nagradu za kvalitetu prikaza DOP-a

HEP dobio nagradu za kvalitetu prikaza DOP-a

17.10.2017.
Hrvatska elektroprivreda d.d. danas je primila nagradu SJAJ za kvalitetu prikaza politike i prakse društvenog odgovornog poslovanja i održivosti na korporativnom webu i pratećim digitalnim kanalima.

Nagrada koju dodjeljuju DOBRA HRVATSKA – Poslovna inicijativa za afirmaciju društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja tvrtke M.E.P.  te Hrvatska udruga poslodavaca kao sjedište Global Compact mreže Hrvatska – UN inicijative za DOP i održivi razvoj ustanovljena je ove godine i bit će trajnog karaktera.

Nacionalno istraživanje na temelju kojega su dodijeljene nagrade uključilo je analizu objavljenih sadržaja na korporativnim interenetskim stranicama 203 hrvatske tvrtke te upitnika kojeg je ispunila 81 tvrtka. Na temelju dobivenih rezultata HEP d.d. je među deset tvrtki koje su dobile najvišu ocjenu kvalitetu prikaza politike i prakse društvenog odgovornog poslovanja i održivosti na korporativnom webu i pratećim digitalnim kanalima. Riječ je o uravnoteženom prikazu ekonomskih, okolišnih i društvenih pokazatelja i utjecaja poslovanja HEP-a, od upravljanja ljudskim potencijalima, javnom nabavom, preko zaštite okoliša,  projekata u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izbora energije do donacijskih programa.

Sukladno ispunjenom upitniku, Odbor za dodjelu nagrade razmatrao je sadržaj objavljen na webu HEP grupe, Facebook stranicama HEP Opskrbe, webovima ELEN i ZelEn te korporativnom YouTube kanalu.

Ostale tvrtke - dobitnici nagrade su Dukat d.d., Ericsson Nikola Tesla d.d., Heineken Hrvatska d.o.o., Hrvatski telekom d.d., INA d.d., OTP banka Hrvatska d.d., Podravka d.d., Valamar Riviera d.d., Vetropack Straža d.d.

HEP ima bogatu tradiciju izvještavanja svojih dionika o ekonomskim, okolišnim i društvenim učincima. Jedna je od prvih energetskih kompanija u tranzicijskim državama koja je 1999. počela izdavati izvješće o utjecajima na okoliš. Sredinom 2000-tih HEP je redovito u istraživanjima Zagrebačke škole za ekonomiju i menadžment bio među kompanijama koje najkompletnije izvještavaju o DOP-u. Od 2015. HEP izdaje  Izvješće o održivosti prema GRI standardu.