EN
HEP dobio nagradu Green Frog za izvještavanje o održivosti

HEP dobio nagradu Green Frog za izvještavanje o održivosti

16.04.2019.
Hrvatska elektroprivreda (HEP) je prema ocjeni stručnog žirija nagrade Green Frog Award, među hrvatskim tvrtkama ostvarila najveći napredak u nefinancijskom izvještavanju u 2018. godini.

Nagradu za napredak iskazan u Izvješću o održivosti HEP grupe za 2017. godinu, HEP je dobio na konferenciji Ulaganje u održivost, održanoj danas u Zagrebu, u organizaciji  tvrtke Deloitte Hrvatska i u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i Global Compact mrežom Hrvatske.  U sklopu konferencije održana je i dodjela nagrade Green Frog Award za najbolje nefinancijsko izvješće u srednjoj Europi.

"Naše prvo Izvješće o održivosti, za 2013. i 2014. godinu, objavili smo nekoliko godina prije uvođenja zakonske obveze. Veličina i značaj HEP grupe te široki raspon ekonomskih, okolišnih i društvenih utjecaja, učvrstili su nas u odluci da izvještavanju o održivosti pristupimo odgovorno i angažirano, nastojeći pratiti najbolju postojeću praksu. Nagrada Green Frog potvrda je da smo na pravom putu kad je riječ o kvalitetnoj, sveobuhvatnoj i transparentnoj komunikaciji s našim dionicima", izjavio je član Uprave HEP-a Marko Ćosić, preuzimajući nagradu.

​Izvješće o održivosti HEP grupe za 2017. godinu sastavljeno​ je prema sržnoj opciji smjernica globalno prevladavajućeg GRI Standarda, a u cilju što veće  transparentnosti uključuje i podatke prema  pokazateljima Sektorskog dodatka za energetiku. Na pripremi izvješća radila je radna skupina sastavljena od više od 30 članova iz svih dijelova HEP grupe, a on-line upitnikom uključeni su i dionici HEP grupe, njih 71 različitog profila. Oni su se, kao i članovi HEP-ove radne skupine izjasnili o izboru materijalnih pitanja te o procjeni potencijala doprinosa HEP grupe ostvarenju pojedinih globalnih ciljeva održivog razvoja, koji su posljednjih nekoliko godina sve više u fokusu politike i poslovnog sektora.