EN

HEP će električnom energijom opskrbljivati Luku Koper

27.11.2015.
HEP Energija, tvrtka za opskrbu električnom energijom na slovenskom tržištu, dala je najpovoljniju ponudu za opskrbu električnom energijom Luke Koper. Dvogodišnji ugovor ukupno je vrijedan 1,8 milijuna eura.

HEP Energija, koja je u svibnju 2015. osvojila ugovor za opskrbu električnom energijom Grada Ljubljane, dok je HEP d.d. u veljači iste godine osvojio natječaj Slovenskog operatora distribucijskog sustava (SODO) za pokriće gubitaka i zajamčenu opskrbu za 2016. i 2017. godinu. U ovom trenutku HEP Energija ima više od 150 kupaca i preko 3.000 obračunskih mjernih mjesta, čime je osvojila pet posto slovenskog tržišta električne energije u segmentu poslovnih korisnika.

 „Luka Koper je kupac velikog volumena jednako kao i Grad Ljubljana kojeg već opskrbljujemo zajedno s nizom slovenskih tvrtki. Ovaj novi poslovni uspjeh dokazuje da je HEP konkurentan i sposoban odgovoriti na najzahtjevnije potrebe svojih kupaca, na susjednim tržištima, gdje smo sve prisutniji. Ugovor s Lukom Koper, vrijedan 1,8 milijuna eura, važan je dio strategije širenja HEP-a u regiji.“, istaknuo je Perica Jukić, predsjednik Uprave HEP d.d.-a ususret današnjem, prvom sastanku s kupcima i poslovnim partnerima HEP Energije u Ljubljani, na kojem će prisustvovati i Vesna Terzić, izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Sloveniji.

Predsjednik Uprave HEP-a d.d. je dodao kako je Ljubljana trenutno jedini grad u Sloveniji koji u potpunosti koristi „zelenu energiju“. „Ponosni smo da možemo energijom iz obnovljivih izvora HEP-a opskrbljivati Ljubljanu, koja će iduće godine nositi titulu Zelene prijestolnice Europe. Luka Koper i Ljubljana su najbolji dokaz da HEP grupa svojom snagom i širokom paletom energetskih usluga može odgovoriti na sve izazove koje donosi budućnost energetskog tržišta“, rekao je Jukić.