EN

Dodijeljene nagrade za odnose s javnošću

12.06.2008.
HEP-ov projekt Stoljeće svjetla u Zagrebu jedan je od tri najbolja projekta izvedenih u 2007. godini, u kategoriji Odnosi s javnošću u poslovnom sektoru - eksterna komunikacija za velike tvrtke.

U toj kategoriji, grand PRix, nagradu Hrvatske udruge za odnose s javnošću osvojio je projekt Proljetni iskorak Adris grupe (agencija Millenium promocija), objavljeno je na svečanosti dodjele nagrada, 11. lipnja u Zagrebu.

Projekt obilježavanja 100. obljetnice javne elektrifikacije Zagreba pod naslovom Stoljeće svjetla u Zagrebu, pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, realizirao je Organizacijski odbor pod predsjedanjem direktora Elektre Zagreb Marka Škrobe. U sklopu projekta Elektra Zagreb dobila je Nagradu grada Zagreba, prigodno u Zagrebu održana je dodjela Nagrada učenicima Imam žicu, održana je najavna konferencija za novinare, postavljena replika prve zagrebačke električne svjetiljke, održana je svečana akademija i stručni skup Stoljeće svjetla u Zagrebu – za novo stoljeće, najredovitijim platcima Elektre uručeno je „100 darova za 100 godina“, te je otisnuta prigodna monografija.

U ostalim kategorijama, dobitnici grand PRixa su: J.P. Morgan i Premisa za Vladu RH za Javnu ponudu dionica Hrvatskog telekoma, Zaklada Ana Rukavina i Millenium promocija za projekt Proširenja Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i osnivanje Banke matičnih stanica, A-Z i Premisa za istraživanje Stavovi o mirovini , T-mobile za kampanju Blizu korisniku - menadžment na usluzi korisniku te L'Oréal Adria i Millenium promocija za Nacionalni projekt stipendiranja Za žene u znanosti u kategoriji Društveno odgovorno poslovanje.

HUOJ je ove godine prvi put dodijelio posebno priznanje za komunikatora godine Ovo je priznanje dodijeljeno dr. Željku Rohatinskom, guverneru Hrvatske narodne banke. Posebno priznanje za doprinos razvoju odnosa s javnošću dodijeljeno je Vlatki Škorić, voditeljici korporativnih komunikacija Hrvatskih željeznica (dobitnik ovog priznanja prošle godine bio je Mihovil-Bogoslav Matković, rukovoditelj Službe za odnose s javnošću i informiranje HEP-a).