EN
Dobitnici HEP-ove akcije Za naše male genijalce

Dobitnici HEP-ove akcije Za naše male genijalce

08.12.2021.
U ovogodišnjoj akciji Za naše male genijalce odabrane su 34 osnovne škole kojima će se dodijeliti 100 novih računala.

Hrvatska elektroprivreda i ove je godine pokrenula akciju Za naše male genijalce s ciljem da što više osnovnih škola u Republici Hrvatskoj opremi računalnom opremom i na taj način pridonese razvoju računalne i informacijske pismenosti. Čak 34 osnovne škole opremit će se u ovogodišnjoj akciji sa 100 novih računala.

Računala će se donirati školama koje nemaju dovoljan broj računala u odnosu na broj učenika, školama s neadekvatnom i dotrajalom računalnom opremom ili se nalaze na područjima od posebne državne skrbi a koje su se prijavile u akciju svojim kreativnim videima.
 
Ovogodišnje škole dobitnice su: OŠ Đure Pilara i OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Slavonskog Broda, OŠ Kaštanjer iz Pule, OŠ Josipdol iz Josipdola, OŠ Popovac iz Popovca, OŠ Vijenac i OŠ Ivana Filipovića iz Osijeka, OŠ Miroslava Krleže iz Čepina, OŠ Tenja iz Tenje, OŠ Maria Martinolića iz Malog Lošinja, OŠ Ivana Kukuljevića iz Siska, OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, OŠ Josipa Jovića iz Aržana, OŠ Trilj iz Trilja, OŠ dr. Franje Tuđmana iz Brela, OŠ Juraja Dalmatinca iz Šibenika, Katolička osnovna škola iz Virovitice, OŠ Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice, OŠ Julija Benešića iz Iloka, OŠ Dr. Franje Tuđmana iz Šarengrada, OŠ Vladimira Nazora iz Pisarovine, Centar za odgoj i obrazovanje iz Čakovca, OŠ Jelkovec, OŠ Rapska, OŠ Horvati, OŠ Grigora Viteza, OŠ Sveta Klara, OŠ Nad lipom i OŠ Nikole Tesle iz Zagreba.
Područne škole dobitnice natječaja su: PŠ Čitluk (OŠ Marka Marulića Sinj), PŠ Svirče (OŠ Jelsa), PŠ Milanovac (OŠ Ivane Brlić Mažuranić) iz Virovitice, PŠ Dr. Blaža Jurišića (OŠ Pakoštane) iz Vrgade te PŠ Žegar (OŠ Obrovac).
 
HEP će s ovim krugom akcije donirati ukupno 550 novih računala za učenike 164 osnovne škole diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost donirane informatičke opreme iznosi više od 2,3 milijuna kuna.

Ovogodišnji natječaj Za naše male genijalce – runda osma trajao je od 13. rujna do 6. listopada i na njega je stigla 101 valjana prijava. Učenici i nastavnici i ove godine su kreativnim i inovativnim video radovima objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojeg dolaze. Njihove radove možete pogledati na web stranici genijalci.hep.hr.

Uz čestitke školama koje su osvojile nova računala, zahvaljujemo svim sudionicima natječaja.