EN
Dobitnici akcije Za naše male genijalce

Dobitnici akcije Za naše male genijalce

24.10.2019.
Hrvatska elektroprivreda i ove je godine provela akciju Za naše male genijalce - runda šesta s ciljem da što više osnovnih škola u Republici Hrvatskoj opremi računalnom opremom i na taj način pridonese razvoju računalne i informacijske pismenosti.

Čak 29 osnovnih škola opremit će se sa 100 novih računala u vrijednosti od pola milijuna kuna. Nova računala donirat će se školama  koje nemaju dovoljan broj računala u odnosu na broj učenika, školama s neadekvatnom i dotrajalom računalnom opremom ili se nalaze na područjima od posebne državne skrbi.
 
Odaziv škola na ovogodišnju akciju je bio velik te su učenici i nastavnici na kreativan i originalan način snimili video radove, objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze.
 
Ovogodišnji dobitnici su: OŠ Vugrovec-Kašina iz Kašine, OŠ Braće Seljan iz Karlovca, OŠ Tina Ujevića iz Zagreba, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića iz Senja, OŠ Kralja Tomislava iz Našica, OŠ Braće Radića iz Pakraca, OŠ Novska iz Novske, Katolička OŠ Novska iz Novske, OŠ Josip Vergilij Perić iz Imotskog, OŠ Dr. fra Karlo Balić iz Šestanovca, OŠ Voćin iz Voćina, OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, OŠ Ivana Kozarca iz Županje, OŠ Braća Ribar iz Posedarja; slijede područne škole: PŠ Šandrovac (OŠ Veliko Trojstvo) iz Šandrovca, PŠ Starigrad  (OŠ Braća Radić), PŠ Koprivnički Ivanec (OŠ Koprivnički Ivanec) iz Koprivnice, PŠ Drenovica i PŠ Crnec (OŠ Ferdinandovac) iz Novog Virja, PŠ Grabarje (OŠ Zdenka Turkovića) iz Kutjeva, PŠ Vrbnik (OŠ F.K. Frankopan) iz Vrbnika, PŠ Blizna (OŠ Ivan Duknović) iz Blizne Donje, PŠ Kučiće (OŠ Josip Pupačić) iz Omiša, PŠ Gata (OŠ 1. listopada 1942.) iz Čišle, PŠ Sv. Jana (OŠ Ljubo Babić) iz Gorice Svetojanske te centri za odgoj i obrazovanje: Centar za autizam iz Zagreba, CZOO iz Čakovca, CZOO Juraj Bonači iz Splita i Odjel za učenike s teškoćama u razvoju (OŠ Đurđevac) iz Đurđevca.
 
Kreativni i motivirajući video radovi dobitnika mogu se pogledati na web stranici genijalci.hep.hr.
 
Akcijom Za naše male genijalce HEP je, u pet proteklih godina, osigurao donacije od 350 računala za učenike u 103 osnovne škole diljem Hrvatske s ukupnom vrijednošću dosad donirane informatičke opreme u iznosu od gotovo 1.250.000 kuna.

Uz čestitke školama koje su osvojile nova računala, zahvaljujemo svim sudionicima natječaja.