EN

Čestitka uz Dan prava potrošača

13.03.2009.
Predsjednik Uprave HEP-a mr.sc. Ivan Mravak, u prigodi 15. ožujka, Dana prava potrošača, uputio je čestitku Iliji Rkmanu, predsjedniku Saveza udruga za zaštitu potrošača Hrvatske "Potrošač" i Nenadu Kurtoviću, predsjedniku Saveza udruga za zaštitu potrošača Hrvatske, Split.

U ime članova Uprave Hrvatske elektroprivrede, svih zaposlenika i moje osobno, Vama i vašoj udruzi - svim njezinim članovima - čestitam Svjetski dan prava potrošača.

Ovom prigodom mogu još jednom potvrditi da je zaštita prava potrošača u Hrvatskoj, jedna od središnjih tema kad je u pitanju izgradnja gospodarski učinkovitog, odgovornog i zrelog demokratskog društva prema standardima Europske unije. Mogu iskreno, i sa zadovoljstvom reći da su u tome bitan i nezaobilazan doprinos dale i udruge potrošača u Hrvatskoj.

Poznato Vam je da se u okviru antirecesijskih mjera Vlade i HEP, kao tvrtka u državnom vlasništvu, obvezao značajno smanjiti planirane troškove za 2009. godinu. Jamčim, međutim, da planirane uštede neće niti u najmanjem dijelu ugroziti ispunjenje naše misije - sigurnu i pouzdanu opskrbu kupaca električnom energijom uz minimalne troškove. Čak štoviše, i u ovim nepovoljnim financijskim uvjetima, polazeći od svoje odgovornosti za energetsku sigurnost i suverenost Države, nastavit ćemo izgradnju nekoliko velikih i značajnih elektroenergetskih objekata.

Očekujući i dalje autentičnu potoru udruga potrošača u Hrvatskoj za ostvarenje naših razvojnih ciljeva, još jednom Vam srdačno čestitamo Svjetski dan potrošača.