EN
Izjava o kolačićima aplikacije Moj račun

Izjava o kolačićima aplikacije Moj račun

HEP-Toplinarstvo, kao Voditelj obrade, prati statističku posjećenost web portala „Moj račun“ radi prikupljanja podataka o uspješnosti navedenog portala koristeći se pritom uslugom „Google Analytics“ od Google Inc. kao Izvršitelja obrade. Podaci prikupljeni putem servisa „Google Analytics“ statističkog su prikaza i ograničeni na: broj posjetitelja navedenog servisa (frekvenciju posjete), identifikaciju preglednika (fingerprint uređaja) i ključnih riječi koje vode do mjesta, otkrivanje poteškoća prilikom navigacije i utvrđivanje onih podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše Korisnike.
 
Kako bismo Korisnicima učinili naš web portal učinili lakšim i ugodnijim za korištenje, koristimo kolačiće (eng. Cookies). Kolačići su mikro-skripte (elektronski zapisi) koje nam omogućuju usporedbu novih i postojećih posjetitelja, olakšavaju nam način korištenja našeg portala od strane posjetitelja i omogućavaju nam da iskustvo korisnika učinimo još ugodnijim i učinkovitijim u budućnosti.

Kolačićima se ne obrađuju, niti se pohranjuju ikakvi osobni ili identifikacijski podaci korisnika koji su uneseni ili korišteni za potrebe web portala „Moj račun“, niti bilo koje druge web stranice koju posjeti Korisnik.

Prilikom prvog korištenja web portala „Moj račun“ Korisnika obavještavamo o korištenju kolačića te tražimo njegovu privolu za njihovo korištenje i pohranu.
 
Kolačići funkcionalnosti obavještavaju nas o mogućim pogreškama u sustavu web portala, poteškoćama i usmjereni su isključivo na poboljšanje rada web portala.
 
Ističemo da će onemogućavanjem kolačića Korisnici i dalje moći koristiti internetske stranice, no neće moći koristiti sve usluge i funkcionalnosti koje im one mogu pružiti, s obzirom da su kolačići funkcionalnosti nužni kako bi Korisnik mogao uopće koristiti web portal i njegove sadržaje. 

Ako je Korisnik putem obavijesti web portala „Moj račun“ prihvatio korištenje kolačića i naknadno se predomislio, promjenom postavki web preglednika Korisnikovog računala (brisanjem ili uključivanjem opcije Do not track) brišu se ili onemogućavaju svi dosad prikupljeni kolačići (svih) internetskih stranica, uključujući i web portala „Moj račun“.
 
Sigurnosni Internet-kolačić za omogućavanje pamćenja lozinke i korisničkog imena je neovisan i ne može pratiti druge aktivnosti Korisnika poput pregledavanja drugih internetskih stranica i slično jer se obrada ovih podataka ne spaja. Također, njegovo prihvaćanje nije neophodno za pravilno funkcioniranje web portala i mobilne aplikacije.  
 
Više o mogućnosti isključivanja pohrane i brisanju kolačića za različite web preglednike i uređaje možete pronaći na sljedećim poveznicama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/

Kontakt Službenika za zaštitu podataka:
HEP-TOPLINARSTVO d.o.o.
Službenik za zaštitu podataka
Miševečka 15a
10000 Zagreb
E-Mail: Sluzbenikzazastitu.toplinarstvo@hep.hr