EN

Hotel Adria, Biograd n/m - II faza

Nakon uspješnog završetka prve faze projekta energetske učinkovitosti u travnju 2011. godine, koja je uključivala ugradnju solarnih kolektora i uspostavu rekuperacije topline iz postojećeg rashladnika centralizirane klimatizacije za pripremu potrošne tople vode, menadžment hotela Adria u Biogradu na moru, odlučio je nastaviti suradnju s tvrtkom HEP-ESCO.

U drugoj fazi projekta, započetog u rujnu 2012. godine, izgrađena je sunčana elektrana snage 30 kW na krovu hotela i ugrađen je centralni nadzorno-upravljački sustav koji, osim nadzora nad ukupnom potrošnjom energenata u objektu, omogućuje smanjenje troškova za električnu energiju kroz sustav nadzora i upravljanja vršnim opterećenjem. Ugrađeno je 120 fotonaponskih panela pojedinačne snage 245 W koji su spojeni na elektroenergetski sustav HEP-a, čime hotel postaje povlašteni proizvođač energije i ima izravnu financijsku korist.

HEP-ESCO je preuzeo cijeli postupak realizacije projekta uz stalne konzultacije s klijentom. Za potrebe klijenta pribavio je potrebnu dokumentaciju za dobivanje statusa povlaštenog proizvođača, izradio projektnu dokumentaciju, odabrao izvođače te obavljao stalni nadzor nad provedbom projekta.

Adria hotel i tvrtka Adriainvest su ulaganjem u projekte obnovljivih izvora energije pokazali da brinu za okruženje u kojem žive i rade jer su primjenom obnovljivih izvora energije pokazali interes za zaštitom okoliša i društveno odgovornim poslovanjem, što daje pozitivan učinak kod potencijalnih gostiju.

Proizvedenu energiju Hotel Adria predaje u elektroenergetski sustav te tako ostvaruje prihode na dijelu krova koji prethodno nije bio iskorišten. Projekt je završen u listopadu 2013. godine.

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika