EN

Španskom, Malešnici i Gajnicama uspostavljena isporuka tople vode prije najavljenog roka

09.09.2023.
Danas, 9. rujna 2023. u popodnevnim satima uspostavljena je isporuka toplinske energije krajnjim kupcima u naseljima Špansko, Malešnica i Gajnice, koji su od 24. kolovoza 2023. bili bez isporuke zbog radova revitalizacije vrelovodne mreže. Iako su radovi zamjene magistralnog vrelovoda bili iznimno opsežni i zahtjevni, HEP-Toplinarstvo je uložilo maksimalne napore te je krajnjim kupcima opskrba toplom vodom uspostavljena pet dana prije najavljenog roka.

HEP-Toplinarstvo zahvaljuje krajnjim kupcima u naseljima Špansko, Malešnica i Gajnice na velikom strpljenju i razumijevanju za vrijeme provođenja radova, koji su zbog velikog opsega podijeljeni u više faza, što je rezultiralo višekratnim obustavama isporuke tople vode. 

Radovi koje provodi HEP-Toplinarstvo dio su kapitalnog projekta koji obuhvaća zamjenu jedne trećine, odnosno 68,5 od ukupno 227,3 kilometara dotrajale zagrebačke vrelovodne mreže. Projekt se provodi s ciljem povećanja energetske efikasnosti sustava i sigurnosti opskrbe toplinskom energijom krajnjih kupaca. Ukupna vrijednost projekta je više od 92 milijuna eura. Prihvatljivi trošak projekta je 73,8 milijuna eura, a od tog iznosa 55,9 milijuna eura financira se bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sve informacije o projektu i popis obustava isporuke tople vode građani mogu pronaći na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr.