EN

Obustava isporuke tople vode naselju Gredice te slabija kvaliteta isporuke okolnim naseljima

06.10.2023.
Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda u Dobrinjskoj ulici, privremeno je prekinuta isporuka tople vode krajnjim kupcima u naselju Gredice te u ulicama Majstora Radonje 10-16 i Dobrinjskoj 15-17 u naselju Srednjaci. Slabiju kvalitetu isporuke mogu imati krajnji kupci u naseljima Gajevo, Staglišće, Jarun i Vrbani. Završetak sanacije i normalizacija isporuke tople vode očekuju se danas, 6. listopada 2023. u kasnim večernjim satima.

Razlog puknuća magistralnog vrelovoda u Dobrinjskoj ulici je korozija cijevi. Predmetna dionica magistralnog vrelovoda na kojoj je došlo do puknuća nije bila u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, obzirom da su ovim projektom obuhvaćene najstarije dionice zagrebačkog vrelovoda. 
 
Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuće vrelovoda sanira u što kraćem roku te mole krajnje kupce za strpljenje i razumijevanje za vrijeme trajanja radova sanacije.