EN
Obustava isporuke tople vode naseljima Rudeš, Vrbani, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice

Obustava isporuke tople vode naseljima Rudeš, Vrbani, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice

20.07.2023.
Zbog radova revitalizacije vrelovodne mreže u Golikovoj ulici u razdoblju od 25. srpnja 2023. do 15. kolovoza 2023. obustavit će se isporuka tople vode krajnjim kupcima u naseljima Rudeš, Vrbani, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice.

HEP-Toplinarstvo u Golikovoj ulici provodi zamjenu dotrajalog magistralnog vrelovoda promjera 500 milimetara, koja je zahtjevna i kompleksna, što utječe na dužinu trajanja obustave. Radnici će na gradilištu uložiti maksimalne napore da se radovi provedu u što kraćem roku, kako bi se krajnjim kupcima uspostavila isporuka tople vode.  
 
Projektom Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba, koji se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“, planira se revitalizirati gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže, odnosno 68,5 km dotrajalih vrelovoda od ukupno 227,3 km vrelovodne mreže u Zagrebu. Postojeća vrelovodna mreža mijenja se modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime se povećava pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava grada Zagreba. Modernizacijom vrelovodne mreže značajno će se smanjiti broj obustava isporuke grijanja i tople vode te broj hitnih intervencija, povećat će se sigurnost mreže te će se smanjiti emisije onečišćujućih tvari u okoliš. Detaljan popis obustava isporuke tople vode u sklopu ovog projekta objavljen je na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr u rubrici Info za građane.
 
HEP-Toplinarstvo moli krajnje kupce za strpljenje i razumijevanje.