EN

Obavijest o migraciji na SEPA izravno terećenje

18.02.2019.
HEP-Toplinarstvo je u skladu s Nacionalnim planom migracije na SEPA izravno terećenje omogućilo prelazak s postojećih izravnih terećenja (trajnih naloga) na novu uslugu SEPA izravno terećenje.

Što znači prelazak na SEPA izravno terećenje, ako već imate ugovoren trajni nalog?
  • SEPA izravnim terećenjem se svima s do sada ugovorenim trajnim nalozima osigurava kontinuitet podmirivanja financijskih obveza za pružene usluge na način da su svi trajni nalozi automatski od 9. veljače 2019. prešli u SEPA izravno terećenje.

Što to znači ako želite ugovoriti SEPA izravno terećenje za Vaše troškove toplinske energije?
  • Nakon 9. veljače 2019. možete s HEP-Toplinarstvom ugovoriti SEPA izravno terećenje na način da HEP-Toplinarstvu date suglasnost za provođenje SEPA izravnog terećenja, a istu je moguće ugovoriti u poslovnicama FINA-e. Dakle, za ugovaranje SEPA izravnog terećenja (trajnog naloga) za podmirivanje Vaših troškova za toplinsku energiju trebate se obratiti isključivo u poslovnicu FINA-e. 
  • U slučaju traženja povrata iznosa transakcije po SEPA izravnom terećenju, ne obraćate se HEP-Toplinarstvu, već isključivo svojoj banci. 

Što to znači ako želite opozvati suglasnost ili izmijeniti postojeću suglasnost za SEPA izravno terećenje?
  • Ukoliko temeljem obavijesti koje su Vam uputili Vaša banka i HEP-Toplinarstvo do 9. veljače 2019. niste opozvali suglasnost, odnosno deaktivirali izvršenje SEPA izravnog terećenja, ili napravili potrebne izmjene za izvršenje SEPA izravnog terećenja, odnosno promijenili račun Platitelja, isto možete provesti isključivo u poslovnicama FINA-e.
Utječe li prelazak na SEPA izravno terećenje na Vaše troškove provođenja plaćanja računa u odnosu na uvjete koji su bili po postojećim izravnim terećenjima (trajnim nalozima)?
  • Pri izvršenju SEPA izravnog terećenja Vaša banka može naplatiti naknadu prema svojim uvjetima poslovanja i odlukama o naknadama. Ukratko, HEP-Toplinarstvo ne subvencionira troškove pri izvršenju SEPA izravnog terećenja.
Više informacija o davanju suglasnosti HEP-Toplinarstvu za SEPA izravno terećenje možete dobiti pozivom na besplatni telefonski broj 0800 1003. 

Opće informacije o novoj usluzi SEPA izravno terećenje možete pronaći na http://www.sepa.hr.