EN

Najava obustava isporuke tople vode zagrebačkim naseljima

19.08.2021.
Zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže, HEP-Toplinarstvo u razdoblju izvan ogrjevne sezone vrši povremene obustave isporuke tople vode u zagrebačkim naseljima. Tako će se od 25. kolovoza 2021. do 15. rujna 2021. privremeno obustaviti isporuka tople vode svim krajnjim kupcima u naseljima Dugave, Sloboština i Jakuševec te dijelu krajnjih kupaca u naseljima Travno, Savica, Borovje, Trešnjevka, Srednjaci, Jarun, Gajevo, Staglišće, Vrbani i Malešnica. Detaljan popis obustava koje započinju u narednom periodu i onih koje su u tijeku može se pronaći na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr u rubrici Info za građane.
 


Projektom Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba, koji se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“, revitalizirat će se gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže, odnosno 68,5 km dotrajalih vrelovoda od ukupno 227,3 km vrelovodne mreže u Zagrebu. Postojeća vrelovodna mreža zamijenit će se modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava grada Zagreba.

Projekt se provodi u razdoblju od 2021. do 2023. godine, a ukupna vrijednost investicije iznosi 700 milijuna kuna, od čega je 421,5 milijuna bespovratnih sredstava dobivenih od Europskog fonda za regionalni razvoj. Modernizacijom vrelovodne mreže značajno će se smanjiti broj obustava isporuke grijanja i tople vode te broj hitnih intervencija, povećat će se sigurnost mreže, što će osigurati kontinuiranu isporuku toplinske energije te će se smanjiti emisija onečišćujućih tvari u okoliš.

Radnici HEP-Toplinarstva će uložiti maksimalne napore da se radovi provedu u što kraćem roku.

Molimo krajnje kupce za strpljenje i razumijevanje.