EN

Informacije o obustavama isporuke toplinske energije u gradu Zagrebu

07.09.2020.
Zbog puknuća magistralnog vrelovoda u Klanječkoj ulici, danas 7. rujna 2020. u 15 sati privremeno će biti obustavljena opskrba toplinskom energijom za pripremu potrošne tople vode krajnjim kupcima u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Rudeš, Prečko i u zapadnom dijelu Vrbana. Također, bez isporuke toplinske energije trenutno su i krajnji kupci u Novom Zagrebu, gdje je u tijeku utvrđivanje lokacije puknuća vrelovoda, dok je krajnjim kupcima u istočnom dijelu Zagreba normalizirana isporuka toplinske energije.

Predviđeno vrijeme trajanja obustave isporuke toplinske energije krajnjim kupcima u zapadnom dijelu Zagreba (Gajnice, Malešnica, Špansko, Rudeš, Prečko i Vrbani) je do sutra, 8. rujna 2020. u jutarnjim satima.

Vrijeme trajanja obustave isporuke toplinske energije Novom Zagrebu u ovom trenutku nismo u mogućnosti predvidjeti, jer je u tijeku lociranje mjesta puknuća vrelovoda. Nakon što se utvrdi točno mjesto puknuća vrelovoda, opseg obustavljenih naselja će se smanjiti, odnosno obuhvatit će krajnje kupce koji se toplinskom energijom opskrbljuju iz puknute vrelovodne cijevi, dok će ostalim krajnjim kupcima biti osigurana kontinuirana isporuka toplinske energije.
 
Sve terenske ekipe HEP-Toplinarstva su angažirane na hitnom lociranju i sanaciji puknuća vrelovoda te ćemo uložiti maksimalne napore da radove završimo u najkraćem mogućem roku.
 
Molimo krajnje kupce za strpljenje i razumijevanje.