EN

Informacije o obustavama isporuke tople vode

10.09.2021.
Krajnji kupci toplinske energije mogu se informirati o planiranim obustavama isporuke tople vode zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže u gradu Zagrebu na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr u rubrici Info za građane. Popis naselja i adresa kojima će biti obustavljena isporuka redovito se ažurira novim podacima sukladno stanju na gradilištima. U skladu s trenutnim tijekom radova na zamjeni vrelovodne mreže, osim adresa u prethodno objavljenom popisu obustava, u razdoblju od 14. rujna 2021. do 15. rujna 2021. bez tople vode će biti svi krajnji kupci u naselju Vrbani te krajnji kupci u istočnom dijelu naselja Savica. Zbog kompleksnosti radova, obustava isporuke tople vode krajnjim kupcima u naselju Srednjaci produžena je na 17. rujna 2021., dok je obustava krajnjim kupcima u naselju Borovje produžena na 18. rujna 2021. Popis svih obustava možete pronaći ovdje.

Projektom Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba, koji se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“, revitalizirat će se gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže, odnosno 68,5 km dotrajalih vrelovoda od ukupno 227,3 km vrelovodne mreže u Zagrebu. Postojeća vrelovodna mreža zamijenit će se modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava grada Zagreba.

Projekt se provodi u razdoblju od 2021. do 2023. godine, a ukupna vrijednost investicije iznosi 700 milijuna kuna, od čega je 421,5 milijuna bespovratnih sredstava dobivenih od Europskog fonda za regionalni razvoj. Modernizacijom vrelovodne mreže značajno će se smanjiti broj obustava isporuke grijanja i tople vode te broj hitnih intervencija, povećat će se sigurnost mreže, što će osigurati kontinuiranu isporuku toplinske energije te će se smanjiti emisija onečišćujućih tvari u okoliš.

Radnici HEP-Toplinarstva će uložiti maksimalne napore da se radovi provedu u što kraćem roku.

Molimo krajnje kupce za strpljenje i razumijevanje.