EN
SOCIALWATT – Početni sastanak odžan u Ateni, Grčka

SOCIALWATT – Početni sastanak odžan u Ateni, Grčka

25.10.2019.
Početni sastanak partnera na projektu SOCIALWATT u okviru programa Obzor 2020, održan je od 26. do 27. rujna 2019., u Ateni.

Domaćin sastanka bio je Institut za komunikacijske i računalne sustave (ICCS) iz Atene (Grčka), koji je koordinator projekta.
John Psarras (ICCS) otvorio je uvodni sastanak i predstavio ključne ciljeve SocialWatta, ističući važnost projekta jer ima za cilj rješavanje vrlo osjetljivog pitanja energetskog siromaštva.

Partneri iz 10 zemalja EU (Francuska, Španjolska, Irska, Velika Britanija, Grčka, Rumunjska, Latvija, Hrvatska, Italija i Austrija) predstavili su relevantne programe koji su se provodili ili se trenutno provode u njihovim zemljama, posebno programi kojima je cilj ublažiti energetsko siromaštvo i inovativni programi kojima je cilj povećati energetsku učinkovitost.
 
John Psarras zatvorio je sastanak, zahvalivši svima na sudjelovanju. Ponovno je istaknuo da postoje velika očekivanja od projekta i pozvao je partnere na poticanje inovativnih ideja koje bi mogle biti od vitalne važnosti, ne samo za provedbu projekta, već najvažnije za ublažavanje energetskog siromaštva.