EN
Završena rekonstrukcija TS Trokut u Čakovcu

Završena rekonstrukcija TS Trokut u Čakovcu

21.03.2017.
U Čakovcu je danas obilježen završetak radova na rekonstrukciji transformatorske stanice 35/10 (20) kV Trokut, ukupno vrijednih više od 20 milijuna kuna. Riječ je o ključnoj točki napajanja grada Čakovca i središnjeg dijela Međimurja i najvećoj pojedinačnoj investiciji u elektrodistribucijsku mrežu u Međimurskoj županiji u samostalnoj Hrvatskoj.

Svečanom obilježavanju završetka radova prisustvovali su Matija Posavec, župan Međimurske županije, Ivica Pongrac, pročelnik Odjela za komunalno gospodarstvo Grada Čakovca, Davor Sokač, pomoćnik direktora HEP-Operatora distribucijskog sustava d.o.o. te predstavnici izvođača radova.
HEP ODS kontinuirano ulaže i ulagat će značajna sredstva u izgradnju, rekonstrukciju, revitalizaciju, sanaciju i obnovu brojnih elektroenergetskih postrojenja. Samo u 2016. godini HEP ODS je na području cijele Hrvatske uložio gotovo milijardu kuna, a jednako visoku razinu ulaganja planira zadržati i u 2017. Te su investicije nužne radi ispunjenja temeljne misije povećanja pouzdanosti i kvalitete isporuke električne energije te poboljšanja naponskih prilika kod kupaca“, izjavio je Davor Sokač, pomoćnik direktora HEP-Operatora distribucijskog sustava d.o.o.

Izgrađena prije 50 godina, TS Trokut pokriva oko dvije trećine potreba za električnom energijom u Međimurskoj županiji. Zbog starosti i važnosti trafostanice, a radi potrebe  za pružanjem sigurne i kvalitetne opskrbe i ubuduće, bilo je nužno pristupiti potpunoj rekonstrukciji, koja je obuhvatila kompletnu zamjenu dotrajale elektroenergetske opreme s proširenjem 35 i 10 (20) kV postrojenja te obnovu zgrade  i uređenje okoliša.

Radove na rekonstrukciji, koji su trajali 18 mjeseci u potpunosti su provele domaće tvrtke, predvođene Končar-KET-om kao glavnim izvođačem te tvrtkama HELB i Međimurje-Graditeljstvom kao podizvođačima. Važno je naglasiti kako je tijekom rekonstrukcije TS Trokut bila u stalnom pogonu te je opskrba električnom energijom svih kupaca  bila stabilna i neprekinuta.