EN
Ovlaštene osobe za izradu EOTRP i EMP

Ovlaštene osobe za izradu EOTRP i EMP

19.11.2021.
HEP ODS na internetskim stranicama objavljuje popis pravnih osoba, odnosno ovlaštenih osoba koje mogu izraditi elaborat optimalnog tehničkog rješenja priključenja na mrežu (EOTRP) i elaborat mogućnosti priključenja (EMP), kao i otvoreni poziv za ponošenje zahtjeva za uvrštenje na popis.

HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. na temelju članka 131. Zakona  o tržištu električne energije (Narodne novine broj 111/2021), objavljuje popis pravnih osoba, odnosno ovlaštenih osoba koje mogu izraditi elaborat optimalnog tehničkog rješenja priključenja na mrežu (EOTRP) i elaborat mogućnosti priključenja (EMP).
Također, sukladno odredbama članka 13. stavka (10) i članka 17. stavka (4) Zakona o tržištu električne energije (NN br. 111/2021) objavljuje se i Otvoreni javni poziv za podnošenje Zahtjeva za uvrštenje i Uvjete za uvrštenje na Popis pravnih osoba odnosno ovlaštenih osoba koje mogu izraditi EOTRP i EMP.

Popis ovlaštenih osoba i javni poziv za podnošenje Zahtjeva za uvrštenje dostupan je na internetskoj stranici Izrada EOTRP i EMP.