EN
TOUREST - održan info dan i radionica o održivom razvoju turizma

TOUREST - održan info dan i radionica o održivom razvoju turizma

26.06.2020.
Unutar EU projekta TOUREST,  24.06.2020. održana je radionica o održivom razvoju turizma i info dan u organizaciji HEP ESCO d.o.o. i Hrvatskog saveza za zelenu gradnju.

Radionica je okupila ključne dionike iz sektora lokalne uprave i iz hotelskog sektora. Sudionici radionice upoznali su se s projektom TOUREST i dobili uvid kako nadzirati potrošnju vode i energije u svom objektu.
 
Radionica je dala studije i preporuke za javne organe vlasti za podršku integraciji održivih mjera upravljanja vodama u turizmu i za turistička poduzeća za usvajanje najboljih praksi upravljanja u svakodnevnom poslovanju.
 
Na radionici su predstavnici HEP ESCO-a predstavili i isprobali inovativni digitalni alat  za nadgledanje, usporedbu i samoprocjenu održivog upravljanja vodom za male i srednje tvrtke i poduzeća, a za javna tijela kako bi procijenili cjelokupnu teritorijalnu situaciju.

Opći je zaključak da je modernizacija hotelskih objekata koje podržava lokalna uprava presudna kako bi objekti i regije mogli ostvariti uštede i kontrolirati sustave upravljanja vodama kako bi ostvarili profit.
Isto tako važno je osigurati programe obuke za osoblje i dobiti usluge održavanja. Podizanje javne svijesti o pitanjima učinkovitosti resursa i nedostatka vode jedna je od najvažnijih inicijativa na kojima lokalna uprava mora raditi zajedno s hotelijerstvom.

Radionica je započela u 10 sati, a završila u 13 sati. Na radionici je sudjelovalo 14 ljudi.

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika