EN
Tečaj za energetske menadžere

Tečaj za energetske menadžere

26.03.2019.
U okviru Programa pogodnosti za kupce HEP Opskrbe, HEP ESCO organizirao Tečaj za energetske menadžere

Tečaj za energetske menadžere održan je u sjedištu HEP-a u Zagrebu, 21. i 22. ožujka, a uz polaznike privatnog sektora, kupce električne energije HEP Opskrbe, na tečaju su sudjelovali i polaznici iz HEP ELEKTRE i HEP PLINA.
 
Gospodarenje energijom nameće se kao zakonska obveza i kao odgovor na rastuću potrebu za smanjenjem troškova energije i očuvanja okoliša. Sustavno gospodarenje energijom mnogo je širi pojam provođenja mjera energetske učinkovitosti.
 
Tečaj je namijenjen odgovornima za energetiku kao i odgovornima za upravljanje objektima u privatnom i javnom sektoru, industriji, trgovini,  hotelima, malim i srednjim tvrtkama te opskrbljivačima energijom.
 
Cilj tečaja je da polaznici objedinjenim pristupom dugoročno smanje troškove za  energije uz optimalan odnos uloženoga i dobivenoga.
 
Tečajem su bile obuhvaćene sljedeće teme: Zakonski okvir (obveze velikih potrošača), Gospodarenje energijom primjenom norme ISO 50001, Međunarodni protokol za mjerenje i verifikaciju učinka / IPMVP, Analiza i optimizacija potrošnje, RETScreen®, software za analizu energetske učinkovitosti i aplikacije ESCO Monitor®. Također su prezentirani projekti i programi gospodarenja energijom koji su provedeni u sjedištu HEP-a.
 
Drugog dana tečaja održan je i interaktivni panel 'Izazovi i primjena gospodarenja energijom' na kojem su sudjelovali polaznici iz A1 Hrvatska, ACI Club i DS Smith Belišće Croatia.

Fotogalerija

Slika
Slika