EN
Tečaj za energetske menadžere za kupce HEP Opskrbe

Tečaj za energetske menadžere za kupce HEP Opskrbe

09.07.2024.
U okviru Programa pogodnosti, HEP-ESCO je 4. i 5. srpnja 2024. održao “Tečaj za energetske menadžere” za krajnje kupce kategorije poduzetništvo HEP-Opskrbe.


Tečaj je usmjeren na podizanje stručnosti tehničkog kadra za provedbu sustavnog gospodarenja energijom i mjera energetske učinkovitosti, a namijenjen je osobama odgovornim za energetiku i osobama odgovornim za upravljanje objektima u privatnom i javnom sektoru.

Cilj tečaja je jačanje kapaciteta i stručnosti tehničkih i odgovornih osoba za gospodarenje energijom u poduzećima.

Polaznici tečaja upoznati su s ciljevima smanjenja potrošnje energije na EU razini i implementaciji EU direktiva u hrvatsko zakonodavstvo. Razmatrano je načelo “energetska učinkovitost na prvom mjestu” pri donošenju investicijskih odluka u implementaciji mjera energetske učinkovitosti. Polaznicima je prezentirana usluga uspostave sustava daljinskog očitanja i korištenje ESCO Monitor® sustava, koji omogućava nadzor potrošnje energije te analizu i planiranje potrošnje energije. Polaznici tečaja su upoznati s Međunarodnim protokolom za mjerenje i verifikaciju učinka te europskom normom za upravljanje ključnim pokazateljima učinkovitosti održavanja.

Kroz savjetovanje na tečaju razmatrani su osnovni koraci optimizacije potrošnje te utjecaj revidirane Direktive o energetskoj učinkovitosti (čl. 11) na poslovanje tvrtki.

Na tečaju je sudjelovalo 13 polaznika iz 5 velikih tvrtki, krajnjih kupaca električne energije HEP-Opskrbe.

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika