EN
Tečaj za energetske menadžere

Tečaj za energetske menadžere

28.01.2020.
U okviru Programa pogodnosti za kupce HEP Opskrbe, HEP ESCO organizirao 'Tečaj za energetske menadžere'.
 


„Tečaj za energetske menadžere“ održan je u sjedištu HEP-a u Zagrebu 23. i 24. siječnja. 2020.
 
Gospodarenje energijom nameće se kao zakonska obveza i kao odgovor na rastuću potrebu za smanjenjem troškova energije i očuvanja okoliša. Sustavno gospodarenje energijom mnogo je širi pojam provođenja mjera energetske učinkovitosti.
 
„Tečaj za energetske menadžere“ je namijenjen odgovornima za energetiku kao i odgovornima za upravljanje objektima u privatnom i javnom sektoru, industriji, trgovini, hotelima, malim i srednjim tvrtkama koje žele poboljšati svoju konkurentnost na tržištu provođenjem mjera energetske učinkovitosti i/ili su uvele sustav upravljanja energijom po normi HRN ISO 50001. Cilj tečaja je da polaznici objedinjenim pristupom dugoročno smanje troškove za  energiju uz optimalan odnos uloženoga i dobivenoga.
 
Dvodnevnim tečajem su bile obuhvaćene sljedeće teme: globalni trendovi u energetici i značajke hrvatskog EES, sustavno gospodarenje energijom, uspostava sustava daljinskog očitanja i sustava upravljanja zgradama (ESCO Monitor®), postojeće tehnologije i strategije uštede energije u području sustavnog gospodarenja energijom, sustav obaveza energetskih ušteda, energetski standardi (ISO 500001, nZEB), mjerenje i verifikacija uštede energije te analiza i optimizacija potrošnje. Također su prezentirani projekti i programi gospodarenja energijom koji su provedeni u sjedištu HEP-a.
 
Drugog dana tečaja održan je i interaktivni panel 'Provedba mjera energetske učinkovitosti i OIE' na kojem su sudjelovali polaznici iz CEMEX Hrvatska d.d., Ciprijanović d.o.o., PIK-VINKOVCI plus d.o.o. i  VALALTA d.o.o.                         
 

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika