EN
Službeni početak EU projekta TOUREST

Službeni početak EU projekta TOUREST

06.04.2018.
22. i 23. ožujka 2018. održan je početni sastanak partnera na EU projektu TOUREST, u okviru Interreg ADRION Programa. Domaćin početnog sastanaka (Kick-off Meeting-a) bila je Lamia, glavni grad Periferije Središnja Grčka. Projekt će trajati 2 godine, a ukupna vrijednost projekta je 971.861,99 Eura, sufinanciran od strane EU fondova 85%.

Strateški cilj projekta TOUREST je održivi razvoj turizma kroz sustavno gospodarenje vodnim resursima u Jadransko – jonskoj regiji te promocija i vrednovanje prirodne i kulturne baštine kroz gospodarski rast.
 
Projekt će se usredotočiti na preporuke za izradu strategija javnih vlasti ADRION regije za učinkovito upravljanje potrošnjom vode u turističkom sektoru, demonstraciji sustavnog praćenja potrošnje vode u turizmu te na izgradnju kapaciteta javnog sektora.
 
Vodeći partner na projektu je Periferija Središnja Grčka (Region of Sterea Ellada). Na projektu sudjeluje 7 partnera iz 4 zemalja (Grčke, Italije, Slovenije, Hrvatske ). Partner iz Hrvatske je HEP ESCO.
 
http://www.adrioninterreg.eu/