EN
Službeni početak EU projekta TEESCHOOLS – 01.02.2017.

Službeni početak EU projekta TEESCHOOLS – 01.02.2017.

02.02.2017.
1. veljače 2017. službeno je započeo EU projekt TEESCHOOLS, u okviru Interreg MED Programa. Projekt će trajati 3 godine, a ukupna vrijednost projekta je 2.840.000 Eura.

Strateški cilj TEESCHOOLS-a je olakšati provedbu Direktive o energetskoj učinkovitosti kojom se stvaraju pretpostavke da više gradova, financijskih institucija i konzultantskih tvrtki razviju projekte temeljite obnove škola u nadolazećim godinama. U tom smislu će se testirati i potvrditi integrirani skup alata koji će biti razvijen tijekom projekta u okviru pilot aktivnosti koje će se provoditi u svim regijama koje projekt obuhvaća.
 
Piloti će uključivati: energetske preglede reprezentativnih školskih objekata, izradu preliminarnih planova obnove, izračun emisija ugljičnog dioksida nakon obnove, razvoj modela energetskih usluga i sheme financiranja. Prilikom razvijanja planova obnove, posebna pažnja posvetit će se korištenju obnovljivih izvora energije.
 
Projekt će završiti obukom energetskih menadžera u regiji, osoblja u gradovima i studenata, razvojem preporuka za prevladavanje prepreka i integraciju rezultata projekta u gradske planove.
 
Projekt će potaknuti priljev više privatnih sredstava u obnovu javnih zgrada podržavajući MED regije da ispune obveze koje postavljaju EPBD i EED direktive. Projekt će se usredotočiti na korištenje novih tehnologija za uštedu energije i njihove emisije CO2 te na osposobljavanje javnog sektora, čime će se ispuniti očekivani rezultati specifičnog cilja Programa (jačanje kapaciteta za upravljanje energijom u javnim zgradama na transnacionalnoj razini).
 
Vodeći partner na projektu je ENEA iz Italije. Na projektu sudjeluje 11 partnera iz 7 zemalja (Italije, Španjolske, Grčke, Hrvatske, BiH, Cipra i Francuske). Partneri iz Hrvatske su HEP ESCO i Grad Split.
 

Prijavite se na HEP ESCO Newsletter! Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.