EN
Prva godišnjica provedbe HEP SGE Programa

Prva godišnjica provedbe HEP SGE Programa

15.11.2016.
U sjedištu HEP-a u Zagrebu 11. studenog obilježena je prva godišnjica provedbe Programa uspostave i provedbe sustava gospodarenja energijom i uvođenje ESCO Monitor® sustava u zgrade Hrvatske elektroprivrede
 
Na radnom sastanku energetskih menadžera i energetskih suradnika iz HEP grupe predstavljeni su i razmijenjeni rezultati i iskustva prve godine provedbe HEP SGE Programa.
 
U pozdravnom govoru, predsjednik Uprave HEP-a, Perica Jukić istaknuo je kako je provedba HEP SGE Programa u skladu s restrukturiranjem HEP grupe i  načelima Hrvatske elektroprivrede, kojima želi smanjiti utjecaj svojih zgrada na okoliš, smanjiti korištenje prirodnih resursa, pružiti zaposlenima zdraviji prostor kao i smanjiti troškove za energente i vodu.
 
Programom će se uspostaviti djelotvorno upravljanje troškovima za energiju te identificirati potencijali za uštedu energije i vode. Provedba HEP SGE Programa istovremeno pridonosi ispunjavanju zahtjeva iz direktive o energetskoj učinkovitosti i potvrđuje društveno odgovorno poslovanje HEP grupe, naglasila je Vlasta Zanki, direktorica HEP ESCO-a.
 
Godišnje izvješće u ime HEP ESCO-a, zaduženog za provedbu programa podnio je Tomislav Stašić u kojem je izvjestio o statusu aktivnosti Programa te između ostalog naglasio da je u prvoj godini provedbe Programa, fokus  aktivnosti bio na uspostavi središnjeg registra svih građevina u vlasništvu HEP grupe.
 
O provedbi Programa po društvima izvijestili su Pero Josipović iz HEP ODS-a, Kristina Mumić iz HEP Toplinarstva te Zlatan Teparić iz HEP Proizvodnje.
 
U nastavku radnog sastanka, Tea Žakula s Fakulteta strojarstva i brodogradnje predstavila je Projekt napredne regulacije KGH sustava, Dejan Smolar iz CEI-a govorio je o ulozi HEP-a u provedbi nacionalne politike energetske učinkovitosti, a Davor Josipović iz HEP ESCO-a  izvjestio je o unosu podataka u nacionalni Sustav za mjerenje i verifikaciju ušteda.
 
Radni sastanak je zaključio Tomislav Stašić iz HEP ESCO-a predstavivši glavne aktivnosti Programa u narednom razdoblju.

Prijavite se na HEP ESCO Newsletter! Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.