EN
Održan Dan otvorenih vrata HEP ESCO-a

Održan Dan otvorenih vrata HEP ESCO-a

14.05.2018.
U sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna 11. svibnja 2018., u sjedištu HEP-a, održana je prezentacija rada tvrtke HEP ESCO na kojoj je direktorica Vlasta Zanki istaknula 3Smart kao najvažniji projekt.

​U uvodnom govoru prisutne je pozdravila direktorica HEP ESCO-a Vlasta Zanki, koja je ukratko predstavila što i na kojim projektima HEP ESCO radi te je navela kako trenutačno surađuju s partnerima iz 13 EU zemalja.
Direktor Sektora za sustavno gospodarenje energijom Tomislav Stašić predstavio je Program uspostave i provedbe sustava gospodarenja energijom i uvođenje ESCO Monitor sustava u zgrade Hrvatske elektroprivrede (HEP SGE Program). Stašić je napomenuo kako HEP želi smanjiti utjecaj svojih zgrada na okoliš, smanjiti korištenje prirodnih resursa, pružiti zaposlenicima zdraviji prostor i smanjiti troškove za energente i vodu.
 
Predstavljena je i provedba EU projekata – Gospodarenje energijom u javnom sektoru (projekti TEESCHOOLS, FEEDSCHOOLS i TOUREST), a kao najvažniji projekt ESCO-a istaknut je 3Smart (Smart Building, Smart Grid i Smart City). U  projekt su uključene zgrade HEP-a i Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u kojima će se primijeniti napredni modeli upravljanja na tri nivoa: sobe, rashladne i ogrjevne energije i mikro mreže.  Projekt razvijaju partneri iz šest zemalja Dunavske regije: Austrije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, a osim HEP ESCO-a partneri su HEP ODS i HEP d.d.
 
Na kraju se održala panel diskusija na temu „Gospodarenje energijom u industriji“ na kojoj su sudjelovali poslovni partneri HEP ESCO-a: članica Uprave Brodogradilišta Viktor Lenac d.d. Sandra Uzelac, predsjednik Uprave Elektro-Kontakt d.d. Domagoj Matasić, član Uprave Selk d.d., Ante Knezović, član Uprave AquafilCRO d.o.o. Saša Muminović i pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstva i EU fondova Grada Karlovca Snježana Turalija.
 
Raspravu je vodila Vlasta Zanki, a partneri su objašnjavali na koji način koriste usluge HEP ESCO-a. Dan otvorenih vrata posjetili su i studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Fakulteta strojarstva i brodogradnje, koji su se interesirali o načinu na koji funkcionira HEP ESCO te već razmišljaju koja će im biti sljedeća stanica nakon završenog fakulteta.
 
​​​​​

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika