EN
HEP ESCO potpisao Povelju o suradnji u cilju dekarbonizacije zgrada do 2050. godine

HEP ESCO potpisao Povelju o suradnji u cilju dekarbonizacije zgrada do 2050. godine

05.02.2019.
U organizaciji Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, u petak 1. veljače 2019. godine, u Hotelu Panorama u Zagrebu, održan je Drugi otvoreni dijalog partnera pod nazivom „Energetsko siromaštvo“. 

Potpisivanje Povelje se održalo u sklopu Drugog otvorenog dijaloga partnera. Okupljene je u uvodnom dijelu pozdravio državni tajnik mr.sc. Željko Uhlir, nakon čega su institucije partneri potpisali Povelju o suradnji u cilju dekarbonizacije zgrada do 2050. godine.

Glavna tema  Drugog otvorenog dijaloga partnera bila je definiranje kriterija Energetskog siromaštva u RH. U temu i pojam energetskog siromaštva prisutne je kroz prezentaciju uvela gđa. Slavica Robić iz Udruge DOOR. Nakon prezentacije slijedila je radionica te su sudionici bili podijeljeni u multidisciplinarne timove u kojima se raspravljalo o kriterijima vezanim za energetsko siromaštvo. Na kraju rasprave svaki je tim predložio listu od 5 kriterija za koje misle da bi trebali biti prilikom definiranja pojma energetskog siromaštva.

Potpisivanjem Povelje pruža se potpora te se promiče dekarbonizacija zgrada u svojim aktivnostima, gdje god je to moguće.

Više
 

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika