EN
HEP-ESCO i HEP-Opskrba uspješno predstavili HEP-ovu ponudu solara vukovarskim gospodarstvenicima

HEP-ESCO i HEP-Opskrba uspješno predstavili HEP-ovu ponudu solara vukovarskim gospodarstvenicima

05.12.2019.
Na radionici o tržištu električne energije i energetskih usluga u Hrvatskoj, održanoj 27.11.2019. u Vukovaru, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, HEP-ESCO i HEP-Opskrba uspješno su se predstavili vukovarskim gospodarstvenicima.

Fokus radionice i gospodarstvenika  bili su ugradnja i financiranje fotonaponskih elektrana u suradnji s aktualnim opskrbljivačima električnom energijom.
 
Pregled i prezentaciju ESCO usluga HEP-a s naglaskom na ugradnju fotonaponskih elektrana i ušteda okupljenima je dala gđa Sandra Magajne, direktorica Sektora  za međunarodnu suradnju, edukaciju i marketing.
 
Nakon toga uslijedila su individualna savjetovanja gospodarstvenika u trajanju od po 15-tak minuta s gđom. Sandrom Magajne i g. Tomislavom Miloševićem, voditeljem ključnih kupaca regije istok HEP-Opskrbe.
 
Najveći dio upita gospodarstvenika odnosio se na ugradnju solarnih elektrana kao mehanizma kojim kompanije žele  ostvariti uštede u razdobljima visoke cijene električne energije. Poseban interes gospodarstvenici su pokazali za model financiranja koji im nudi HEP-ESCO.
 
Korisnici individualnog savjetovanja bili su predstavnici gospodarskih subjekata Borovo, Hlad, Luka Vukovar i brojni drugi.
 
Radionica Hrvatske gospodarske komore pokazala je da postoji velik interes kompanija za fotonaponske elektrane te se slijedom prepoznate poslovne potrebe gospodarstvenika vrlo skoro može očekivati novi susret predstavnika HEP-Opskrbe i HEP-ESCO-a sa županijskim gospodarstvenicima.