EN
FEEDSCHOOLS -  prvi hrvatski lokalni radni stol održan u Splitu

FEEDSCHOOLS - prvi hrvatski lokalni radni stol održan u Splitu

05.07.2019.
Hrvatski FEEDSCHOOLS lokalni radni stol održan je u Splitu, u prostorijama Grada Splita, 6. lipnja 2019.

Cilj lokalnog radnog stola „Radionica za učenike o energetskoj učinkovitosti“ bio je stvaranje najprikladnije radionice prilagođene učenicima osnovnih škola. Osnovne škole su pilot-mjesta javnog sektora za energetski pregled i energetski certifikat, kao i planiranje mjera energetske učinkovitosti putem web alata. Također, obrazovanje je jedna od najvažnijih “mekih” mjera.

Vanjski stručnjaci iz tvrtke Sensum d.o.o. i projektni partner HEP ESCO d.o.o. predstavili su ideje za radionicu s djecom. Sadržaj prezentacije prilagođen je za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole. Predstavljene ideje bile su: crtani film za učenike kojeg je izradio UNDP na temu energetske učinkovitosti, interaktivna web stranica o temama energetske učinkovitosti razvijenim u okviru EU projekta, korištenje termovizijske kamere na najzanimljiviji način, korištenjem laserskog mjerača. Također, izlagači su predložili natjecanje u crtežima na teme EE.

Sudionici su bili: predstavnici partnerskih institucija Grad Split i HEP ESCO, vanjski stručnjaci Grada Splita Sensum d.o.o. te predstavnici osnovnih škola i dionici.