EN
FEEDSCHOOLS - održana radionica WORLD CAFE u Zagrebu

FEEDSCHOOLS - održana radionica WORLD CAFE u Zagrebu

25.01.2019.
U organizaciji HEP ESCO-a i Savjeta za zelenu gradnju, u Zagrebu je 22.01.2019., u Velikoj dvorani stare Upravne zgrade HEP-a d.d., održana radionica pod nazivom World cafe.

U okviru projekta FEEDSCHOOLS, financiranog iz EU fonda za regionalni razvoj (ERDF) kroz Interreg Central Europe Programme, organizirana je radionica World cafe, koja za cilj ima u neformalnom i interaktivnom okruženju predstaviti najvažnije elemente i rezultate projekta te osigurati povratne informacije dionika.

Dr. sc. Vlasta Zanki, direktorica HEP ESCO-a, pozdravila je prisutne te ih informirala o glavnim ciljevima projekta FEEDSCHOOLS. Također, naglasila je da HEP ESCO trenutno sudjeluje kao partner na još 3 EU projekta: 3Smart, TEESCHOOLS i TOUREST.

FEEDSCHOOLS nastoji pružiti lokalnim vlastima nova rješenja, tehnička i financijska, koja će im pomoći u implementaciji  koncepta "Nearly Zero Energy Building" (nZEB) u školama. Inovativni pristup sastoji se u razvoju transnacionalnog i holističkog alata za podršku i izradu web baza inovativnih najboljih praksi po principima obnove prema nZEB-u. U okviru projekta FEEDSCHOOLS biti će organizirane i edukacije usmjerene na promjenu ponašanja i svijesti u školama.

Glavni moderator radionice bio je Dean Smolar, izvršni direktor Hrvatskog saveza za zelenu gradnju.

Programom su bile obuhvaćene sljedeće teme:
  • Rasprava o barijerama pri financiranju energetske učinkovitosti u školama (administrativne, pravne, financijske, računovodstvene, tehničke)
  • Iskustva sudionika
  • Potencijalna rješenja
  • Iznošenje zaključaka po stolovima (iznose moderatori).
Radionica je okupila 26 sudionika.

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika