EN
FEEDSCHOOLS - održana radionica WORLD CAFE u Zagrebu

FEEDSCHOOLS - održana radionica WORLD CAFE u Zagrebu

25.01.2019.
U organizaciji HEP ESCO-a i Savjeta za zelenu gradnju, u Zagrebu je 22.01.2019., u Velikoj dvorani stare Upravne zgrade HEP-a d.d., održana radionica pod nazivom World cafe.

U okviru projekta FEEDSCHOOLS, financiranog iz EU fonda za regionalni razvoj (ERDF) kroz Interreg Central Europe Programme, organizirana je radionica World cafe, koja za cilj ima u neformalnom i interaktivnom okruženju predstaviti najvažnije elemente i rezultate projekta te osigurati povratne informacije dionika.

Dr. sc. Vlasta Zanki, direktorica HEP ESCO-a, pozdravila je prisutne te ih informirala o glavnim ciljevima projekta FEEDSCHOOLS. Također, naglasila je da HEP ESCO trenutno sudjeluje kao partner na još 3 EU projekta: 3Smart, TEESCHOOLS i TOUREST.

FEEDSCHOOLS nastoji pružiti lokalnim vlastima nova rješenja, tehnička i financijska, koja će im pomoći u implementaciji  koncepta "Nearly Zero Energy Building" (nZEB) u školama. Inovativni pristup sastoji se u razvoju transnacionalnog i holističkog alata za podršku i izradu web baza inovativnih najboljih praksi po principima obnove prema nZEB-u. U okviru projekta FEEDSCHOOLS biti će organizirane i edukacije usmjerene na promjenu ponašanja i svijesti u školama.

Glavni moderator radionice bio je Dean Smolar, izvršni direktor Hrvatskog saveza za zelenu gradnju.

Programom su bile obuhvaćene sljedeće teme:
  • Rasprava o barijerama pri financiranju energetske učinkovitosti u školama (administrativne, pravne, financijske, računovodstvene, tehničke)
  • Iskustva sudionika
  • Potencijalna rješenja
  • Iznošenje zaključaka po stolovima (iznose moderatori).
Radionica je okupila 26 sudionika.

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Prijavite se na HEP ESCO Newsletter! Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.