EN
Dan otvorenih vrata HEP ESCO-a u Splitu

Dan otvorenih vrata HEP ESCO-a u Splitu

04.07.2018.
Dan otvorenih vrata HEP ESCO-a održan je 29. lipnja 2018. u okviru Treće internacionalne i multidisciplinarne konferencije o pametnim i održivim tehnologijama -  SpliTech 2018.

Dan otvorenih vrata HEP ESCO-a okupio je oko 15-ak sudionika, predstavnika javnog i privatnog sektora, kojima su predstavljene energetske usluge za kupce HEP Opskrbe. Od industrije 4.0 do energetike 4.0 prezentacija je dr. sc. Vlaste Zanki, direktorice HEP ESCO-a, u kojoj su predstavljene najnovije usluge tvrtke kao i svjetski trendovi u sustavnom gospodarenju energijom.
 
„HEP Opskrba, u suradnji s HEP ESCO-m, svojim kupcima nudi suvremene energetske usluge te im pomaže da prepoznaju i ostvare svoje potencijale energetskih ušteda“ – naglasila je Zanki.
 
HEP ESCO sudjeluje i u četiri Europska projekta. Gđa Zanki predstavila je projekt 3Smart koji se temelji na korištenju novih pametnih tehnologija za nadogradnju sustava u zgradama i industriji pametnim tehnologijama koje ubrzano dolaze. Damir Šarec iz Sektora za međunarodnu suradnju, edukaciju i marketing HEP ESCO-a, predstavio je regionalnu suradnju u okviru tri EU projekta: TEESCHOOLS, FEEDSCHOOLS i TOUREST.
 
Dan otvorenih vrata HEP ESCO-a zaključio je dr. sc. Sandro Nižetić predstavivši razvojno – istraživački projekt „Korištenje biosenzora u svrhu istraživanja uvjeta toplinske ugodnosti u uredskim zgradama javne namjene s ciljem racionalizacije potrošnje energije te integracije podataka u ESCO MONITOR®“ koji u suradnji provode HEP ESCO i FESB.