EN
Dan otvorenih vrata HEP ESCO-a

Dan otvorenih vrata HEP ESCO-a

11.05.2017.
Dan otvorenih vrata HEP ESCO-a održan je jučer u okviru 8. Zagrebačkog energetskog tjedna u Tribini Grada Zagreba.

Šesti po redu Dani otvorenih vrata okupili su oko 60-ak sudionika, predstavnika javnog i privatnog sektora, nadležnih tijela, proizvođača opreme, zainteresiranih za ulaganje u projekte energetske učinkovitosti, kojima su predstavljeni najnoviji projekti tvrtke HEP ESCO. Evolucija energetskih usluga u doba digitalnih tehnologija prezentacija je dr. sc. Vlaste Zanki, direktorice HEP ESCO-a u kojoj je predstavila najnovije ESCO projekte tvrtke kao i svjetske trendove u sustavnom gospodarenju energijom. 
 
"ESCO projekti su dosta kompleksni, ali mi smo ti koji znamo sve o regulativi, optimalnim tehničkim rješenjima, ugovaranju opreme kao i izvođača i mi smo ti koji dajemo garanciju uštede. Nama je cilj zadovoljstvo kupaca s kojima gradimo dugoročni odnos i to od 2003. godine. Energetska učinkovitost za Vas znači konkurentnost, a mi smo tu za Vas", naglasila je Zanki.
 
HEP ESCO sudjeluje i u Europskim projektima, do sada ih je realizirano pet dok ih je trenutno četiri u izradi. Predstavila je i projekt ESCO Monitor®, računalno poslovni sustav, koji u procesu gospodarenja energijom kao informacijski alat može pomoći u praćenju potrošnje i definiranju ciljeva ušteda te ESCO Monitor® Panel kao svojevrsnu digitalnu edukacju zaposlenika kako svi utječu na potrošnju energije u zgradi.-Uvođenje sustavnog gospodarenja energijom je temelj za nadogradnju sustava u zgradama i industriji pametnim tehnologijama koje ubrzano dolaze.

Tina Jakaša, direktorica HEP Opskrbe u svom je govoru naglasila dobar partnerski odnos i suradnju na zajedničkim projektima s tvrtkom HEP ESCO.​

Nazočne je pozdravio i Tai Lee Siang, predsjednik Svjetskog savjeta za zelenu gradnju koji je pozvao na uključenje u Udrugu kojom predsjedava i koja promovira zelenu gradnju i tehnologije, a u Hrvatski ogranak je učlanjeno 115 tvrtki.

Tomislav Stašić, direktor Sektora za sustavno gospodarenje energijom HEP ESCO-a, prezentirao je što se do sad radilo na razvoju i unapređenju usluga. Održao je prezentaciju Pametne zgrade i optimizacija potrošnje te ukazao na trend potrošača -proizvođača u smislu da pametne zgrade danas postaju i proizvođači energije, odnosno zgrada uz prethodna mjerenja i parametre prilagođuje potrošnju prema vanjskoj temperaturi. Spomenuo je i aktualni pilot projekt 3Smart (Smart Building, Smart Grid i Smart City) u koji su uključene zgrade HEP-a i Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i u kojima će se primijeniti napredni modeli upravljanja na tri nivoa: sobe, rashladne i ogrijevne energije i mikro mreže. Naime, u podrum zgrada postavit će se baterijski set koji će skladištiti energiju, a očekuje se da će ovo biti usluga koja će u budućnosti nuditi i klijentima. 

Prijavite se na HEP ESCO Newsletter! Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.