EN
14 godina rada tvrtke HEP ESCO

14 godina rada tvrtke HEP ESCO

04.09.2017.
HEP ESCO obilježio je 14 godina djelovanja tijekom kojih je realizirano više od 100 projekata u području javne rasvjete, zgradarstva, industrije i sustava opskrbe energijom.

Podsjetimo kako je HEP ESCO začetnik projekata energetske učinkovitosti i pružanja energetskih usluga u Hrvatskoj. Osnovna djelatnost HEP-ovih tvrtki je proizvodnja i prodaja električne i toplinske energije te plina krajnjim kupcima. HEP ESCO tu uslugu dopunjuje tako što pomaže kupcima HEP grupe da prepoznaju i ostvare određene uštede, bilo kroz projekte koje ESCO provodi uvođenjem konkretnih mjera energetske učinkovitosti, bilo uvođenjem sustavnog pristupa gospodarenju energijom.
 
Kao i do sada, prateći svjetske trendove, HEP ESCO razvija nove energetske usluge, poput Programa uspostave sustava gospodarenja energijom i Programa pogodnosti za kupce HEP grupe. Ove energetske usluge omogućuju uštede u energiji i troškovima provedbom mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije te uvođenjem sustavnog gospodarenja energijom. Što se tiče projekata energetske učinkovitosti po ESCO modelu i dalje će naglasak biti na razvoju projekta energetske učinkovitosti u industriji te projektima  integriranih sustava obnovljivih izvora energije za kupce HEP grupe.
 
HEP ESCO također ima značajno iskustvo u međunarodnoj suradnji i provedbi međunarodnih projekata te znanja potreba za administrativnu i financijsku pripremu i izvještavanje takvih projekata. Trenutno je partner na četiri EU projekta na kojima surađuje s partnerima iz 15 EU zemalja.
 
HEP, kao i sve velike energetske kompanije, već čini određeni zaokret prema kompleksnijoj budućnosti i aktivno radi na novim i inovativnim poslovnim modelima u kojima će potrošači u potpunosti razumijeti i upravljati potrošnjom energije u svojim zgradama, postrojenjima ili kućanstvima. Tvrtke poput HEP ESCO-a, koje pružaju energetske usluge, zasigurno će u ovom području u budućnosti imati značajnu ulogu.

Prijavite se na HEP ESCO Newsletter! Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.