EN
Direktoru HEP Plina priznanje za sveobuhvatan uspjeh u poslovanju

Direktoru HEP Plina priznanje za sveobuhvatan uspjeh u poslovanju

15.10.2019.
Na svečanoj sjednici Hrvatske stručne udruge za plin u Zagrebu je obilježen 17. Dan plina te su dodijeljena priznanja i nagrade zaslužnim djelatnicima iz područja plinske struke.

Direktor HEP Plina Damir Pećušak dobio je priznanje Odbora za dodjelu priznanja i nagrada HSUP-a  za sveobuhvatan uspjeh u poslovanju (menadžer godine), dok je priznanje za životno djelo: za značajne doprinose razvoju plinskog gospodarstva, struke, znanosti i gospodarstva u plinskoj struci pripalo prof.dr.sc. Miljenku Šuniću, dipl.ing. i počasnom predsjedniku Hrvatske stručne udruge za plin. Član Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije dr.sc. Nikola Vištica dobio je priznanje za poseban razvoj plinskog gospodarstva.

U obrazloženju nagrade navodi se da je HEP Plin posljednjih godina uspostavio sektor Opskrbe i započeo sa znatnijom opskrbnom djelatnošću na području cijele Republike Hrvatske. Rast prodaje plina u kategoriji poduzetništva tijekom 2018. godine iznosio je 20 posto, pa HEP Plin zauzima jednu od vodećih pozicija u opskrbi potrošača iz kategorije poduzetništva. U prošloj godini HEP Plin kupio je distribucijsku plinsku mrežu Općine Feričanci te preuzeo tvrtku Plin Vtc iz Virovitice.

Prilikom preuzimanja nagrade direktor Damir Pećušak zahvalio se svojim suradnicima i kolegama iz HEP-a u nadi da će HEP Plin i dalje nastaviti ostvarivati dobre rezultate u poslovanju.