EN
HEP Opskrba i HEP ESCO predstavili se poduzetnicima u HGK

HEP Opskrba i HEP ESCO predstavili se poduzetnicima u HGK

04.10.2019.
U utorak je u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu održana prva od ukupno četiri radionice pod nazivom "Tržište električne energije za poduzetnike".

HEP Opskrba i HEP ESCO okupljenim poduzetnicima predstavili svoje proizvode i usluge. Radionicu je organizirao Sektor za energetiku i zaštitu okoliša HGK u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, a uz poduzetnike, prisustvovali su i predstavnici resornog ministarstva, HERA-e, HROTE-a, CROPEX-a, operatora distribucijske mreže opskrbljivača i ESCO tvrtki.
 
Roko Delaš iz HEP Opskrbe,  dao je cjelovit i kvalitetan uvid u događanja na tržištu električne energije u proteklih nekoliko godina.  Posebno je istaknuo modele ugovaranja opskrbe električnom energijom i brojne proizvode koje HEP Opskrba nudi  svojim kupaca, kao što su HEPI Trader, ZelEn, Udružimo se, HEPI Partner i sl. Predstavnica HEP ESCO-a, Sandra Magajne, osvrnula se na dobrobiti koje velikim poduzetnicima donose dvije ponuđene usluge Programa pogodnosti. Prva, koja se odnosi na usluge gospodarenja energijom i projekte po ESCO modelu te druga, koja se odnosi na edukaciju zaposlenika i energetskih menadžera.
 
Na radionici se još razgovaralo o zajamčenoj i tržišnoj opskrbi, vršnoj snazi, funkcioniranju elektroenergetske mreže i burzi električnom energijom, priključivanju potrošača-proizvođača na mrežu te o naknadama za OIE koje bi se za jednu kategoriju kupaca u budućnosti mogle umanjiti.
 

Newsletter Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.