EN
Zaposlenici HEP Opskrbe u akciji „Oboji dom“

Zaposlenici HEP Opskrbe u akciji „Oboji dom“

22.07.2019.
Zaposlenici HEP Opskrbe, u sklopu korporativnog volontiranja, organizirali su bojanje Caritasove kuće za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi na Trešnjevci.
 


Tijekom jednodnevnog korporativnog volontiranja, zaposlenici HEP Opskrbe, kojima su se priključili i neki zaposlenici iz HEP-a d.d., obojili su zidove spavaćih soba u Caritasovoj kući za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi na Trešnjevci. Iako neki od zaposlenika, koji su sudjelovali u akciji, imaju vrlo malo ili nimalo iskustva, to ih nije pokolebalo da se s velikom željom i voljom uključe u ovu hvalevrijednu priču, kako su je interno nazvali, „Oboji dom“.

Za ovu prigodu, HEP Opskrba darovala je Caritasovoj kući na Trešnjevci i potrebnu ličilačku opremu te poklone za djecu, a zaposlenici su još dodatno vlastitim sredstvima odlučili učiniti djeci boravak u kući ugodnijim te su im opremili sobe novim stolnim svjetiljkama i posteljinom.

Direktor HEP Opskrbe, Mario Puntarić, tom prigodom izjavio je: „Izuzetno nam je drago da smo se uključili u ovu vrstu korporativnog volontiranja. HEP Opskrba je tvrtka koja prepoznaje važnost društveno odgovornog poslovanja i ulaganja u društvenu zajednicu. Do sada smo već imali nekoliko projekata usmjerenih na očuvanje okoliša te smo kroz donacije pomagali socijalno osjetljivim kategorijama društva, a ovo je prvi put da smo se ovako aktivno i vlastitim snagama uključili u pomaganje djeci te vjerujem da je ovo samo početak jedne veće priče.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u Kući Trešnjevka prima na smještaj djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta do njihove punoljetnosti, odnosno završetka školovanja. Kapacitet Kuće je 19 kreveta, a trenutno je na smještaju 15 korisnika u dobi od 14 do 19 godina.

Zaposlenici HEP Opskrbe na kraju dana zaboravili su na umor, jer zadovoljstvo da su mogli pomoći i razveseliti djecu bez roditeljske skrbi, doista je neprocjenjivo. Već sad pripremaju planove za nove akcije i pomoć potrebnima.
 

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Newsletter Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.