EN
Otkup

Otkup

HEP Opskrba sklapa ugovore o otkupu električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora i visokoučinkovite kogeneracije za proizvodna postrojenja instalirane snage do uključivo 1MW putem 3 vrste ugovora:
 
  • Kupac korisnik postrojenja za samoopskrbu - Ugovor se odnosi na kupce HEP Opskrbe kategorije kućanstvo, uključujući i ustanove, koji unutar svoje instalacije ima spojeno proizvodno postrojenje čiju energiju prvenstveno koriste za vlastite potrebe, dok se višak predaje preko obračunskog mjernog mjesta u elektroenergetsku mrežu.
  • Kupac s vlastitom proizvodnjom – Ugovor o opskrbi kupca s vlastitom proizvodnom koji uključuje i otkup. Ugovor se odnosi na kupce HEP Opskrbe kategorije poduzetništva koji na svojoj instalaciji imaju spojeno proizvodno postrojenje čiju energiju prvenstveno koriste za vlastite potrebe, dok se višak predaje preko obračunskog mjernog mjesta u elektroenergetsku mrežu.
  • Proizvođač – Ugovor o kupoprodaji električne energije. Ugovor se odnosi na kupce/proizvođače kategorije poduzetništva čije proizvodno postrojenje svu proizvedenu električnu energiju predaje preko obračunskog mjernog mjesta u elektroenergetsku mrežu.
 

Newsletter Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.