EN
Javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn

Javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn

28.11.2016.
HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su  javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn za 2016. godinu.

Predmet javnog poziva je dodjela donacija za potporu projekata iz područja energetske učinkovitosti i/ili izgradnju obnovljivih izvora energije integriranih u građevine, ustanovama javnog sektora koje skrbe o socijalno osjetljivim kategorijama i koje ne obavljaju djelatnosti radi stjecanja dobiti.
 
Riječ je o korištenju sredstava prikupljenih  na ime naknade za prodaju proizvoda HEP Opskrbe ZelEn za 2016. godinu. ZelEn, električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih  izvora, namijenjena  je  kupcima  kategorije poduzetništvo i jedinstveni  je  takav proizvod na tržištu električne energije  u Republici Hrvatskoj. Sva sredstva od prodaje proizvoda ZelEn prikupljaju se u posebni fond te se koriste  namjenski  za  projekte  energetske  učinkovitosti  i  izgradnju obnovljivih izvora  energije  integriranih u građevine.
 
Sudionici natječaja mogu biti isključivo registrirane institucije ili ustanove sa sjedištem u Republici Hrvatskoj osnovane za trajno obavljanje djelatnosti odgoja i obrazovanja, znanosti, kulture, informiranja, sporta, tjelesne kulture, tehničke kulture, skrbi o djeci, zdravstva, socijalne skrbi i skrbi o invalidima. 
 
Obrazac prijavnice, kao i ostali prateći obrasci (Obrazac 1 i Obrazac 2) mogu se preuzeti s internetske stranice zelen.hep.hr.
 
Natječaj je otvoren do 16. siječnja 2017., a rezultati će biti objavljeni do 10. veljače 2017. na internetskoj stranici zelen.hep.hr.
 
 

Newsletter Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.