EN
HEP Energija predstavila očekivanja na tržištu električne energije u 2018. godini

HEP Energija predstavila očekivanja na tržištu električne energije u 2018. godini

08.12.2017.
Elektroenergetska tvrtka HEP Energija održala je tradicionalni godišnji susret s poslovnim partnerima, među kojima su Grad Ljubljana, već tradicionalni kupac „zelene“ električne energije te Ministarstvo javne uprave, koje će HEP Energija opskrbljivati električnom energijom od svibnja 2018. godine 

HEP Energija, tvrtka u sastavu HEP grupe, koja se bavi opskrbom električnom energijom u Sloveniji, predstavila je na 3. Susretu s kupcima novosti u poslovanju te očekivanja na slovenskom tržištu električne energije. Na već tradicionalnom druženju s više od 80 sudionika i partnera HEP Energije, energetski stručnjak Marko Kosorić osvrnuo se na izražene promjene kretanja cijena električne energije u 2017., ali i na trendove koje možemo očekivati ​​u 2018. godini.

Iza HEP Energije uspješna je poslovna godina, jer zahvaljujući inovativnosti poslovanja, postaje sve važniji ponuđač električne energije u Sloveniji. Na temelju do sada sklopljenih ugovora za opskrbu, HEP Energija drži udjel od 12,5 posto prodaje električne energije u Sloveniji. Susretu su, među ostalima, prisustvovale i  Luko Koper, MOL Slovenija (opskrba benzinskih postaja), Slovenske železnice, Cimos, NC Planica, Gledališče Ljubljana, Gledališče Maribor, Abanko, Hotel Bernardin i Zavod za šume, dok se za ugodnu i opuštenu atmosferu pobrinuo domaći muzičar Marko Hatlak.

HEP Energija svojim klijentima nudi i električnu energiju u potpunosti proizvedenu iz obnovljivih izvora, čime im omogućava poslovanje u skladu s načelima održivog razvoja i društvene odgovornosti. Tako, primjerice, u okviru ugovora vrijednog 12 milijuna eura, „zelenom“ električnom energijom opskrbljuje Grad Ljubljanu.

Uspjeh HEP Energije temelji se na pristupu povoljnom proizvodnom miksu kojim raspolaže Hrvatska elektroprivreda, kao i pružanju visoke razine sigurnosti opskrbe svojim kupcima, kojima nudi i usluge ESCO savjetovanja te pomoć u prilagodbi ISO 50001 standardima na području energetske učinkovitosti. 

Newsletter Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.