EN
Najava puštanja u rad ELEN punionice u Slavonskom Brodu

Najava puštanja u rad ELEN punionice u Slavonskom Brodu

U četvrtak 31. ožujka 2016., na parkiralištu ispred ulaza u tvrđavu, Vukovarska 1, Slavonski Brod, s početkom u 11 sati, kreće puštanje u rad ELEN punionice za električna vozila.
  
 
Pozivamo Vas na puštanje u rad ELEN punionice za električna vozila koje će se održati u četvrtak 31. ožujka 2016. na parkiralištu ispred ulaza u tvrđavu, Vukovarska 1, Slavonski Brod, s početkom u 11 sati.
Otvaranju punionice prisustvovat će Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda i Ivica Skorić, voditelj projekta e-Mobilnosti HEP grupe.
To je prva ELEN punionica u redovnom pogonu u Slavonskom Brodu, koja je postavljena temeljem „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“ gdje je grad Slavonski Brod dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je nabavio i ugradio punionicu, uz tehničku podršku Elektre Slavonski Brod. Vrijednost investicije iznosi 70.000 kuna.
HEP je prvi u Hrvatskoj prepoznao europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta. Zbog toga u razvojni projekt elektromobilnosti ulazi kao ravnopravni partner sa zainteresiranim gradovima, lokalnim samoupravama te svim stranama koje imaju interes i želju modernizirati javni i privatni transport te doprinijeti smanjenju emisija CO2 i očuvanju okoliša.
HEP je do sada u Hrvatskoj postavio sedamnaest javnih ELEN punionica i to po jednu u Labinu i Vukovaru, Slavonskom Brodu, (Križevcima i Opatiji u probnom radu) te četiri u Osijeku, tri u Varaždinu. Uskoro bi u probni rad trebale biti puštene punionice u Jastrebarskom, Krapini i Bujama.
U ovoj godini, HEP planira i izgradnju punionica u Rijeci, Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Zadru, Vodicama, Umagu, Virovitici, Bjelovaru, Vinkovcima, Ludbregu…

                                                                                            
Kontakt: odnosisjavnoscu@hep.hr