EN
Radnici Elektrolike već peti dan osiguravaju opskrbu na području Kosinjske doline

Radnici Elektrolike već peti dan osiguravaju opskrbu na području Kosinjske doline

20.03.2018.
Elektrolika Gospić morala je iz distribucijskog sustava jučer isključiti 14 transformatorskih stanica. Kako bi se osigurala minimalna opskrba radnici i dalje ugrađuju agregate.

Radnici Elektrolike Gospić od 16. ožujka cjelodnevno su angažirani na osiguranju opskrbe električnom energijom krajnjih korisnika mreže na području Kosinjske doline koja je poplavljena uslijed otapanje snijega na Velebitu. Jučer su naizmjence padali kiša i snijeg što je dodatno pogoršavalo stanje vodostaja koji se i dalje konstantno povećava. Uslijed poplava došlo je do potapanja elektroenergetskih objekata radi čega su radnici HEP ODS-a, DP Elektrolike Gospić morali isključiti 14 transformatorskih stanice 10(20)/0,4 kV iz distribucijskog sustava.

Paralelno s isključenjima u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Općine Perušić, Crvenim križem i ostalim angažiranim institucijama, radnici Elektrolike Gospić kontinuirano ugrađuju agregate po kućanstva, kako bi građanima osigurali  minimalnu opskrbu električnom energijom. Jučer je  preko agregata opskrbljeno približno 235 stalnih korisnika mreže (stanje na dan 19. ožujka u 11 sati), dok su u  pojedinim udaljenim  kućanstvima tijekom dana bili instalirani agregati koji se dopremaju čamcima (manje od 10 kućanstava).

Također su poduzete i mjere prespajanja pojedinih trafo područja (gdje je bilo izvedivo), a sve kako bi se korisnicima mreže osigurala redovna opskrba električnom energijom.

Uz sve navedene aktivnosti osigurava se konstantna dostava goriva kućanstvima za potrebe rada agregata. Gorivo se dostavlja čamcima zbog čega su uvedena cjelodnevna dežurstva.

 

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika