EN
OB Sisak

OB Sisak

Opća bolnica „Ivo Pedišić“- Sisak

HEP ESCO i Opća bolnica „Ivo Pedišić“ u Sisku potpisali su Izvedbeni ugovor za projekt energetske učinkovitosti s otplatom kroz uštede u vrijednosti od 6.097.556,00 kuna (bez PDV-a). Ukupne uštede na troškovima grijanja su 467.663,00 kuna godišnje (bez PDV-a), a sastoje se od energetskih ušteda te ušteda na održavanju i troškovima osoblja.

Modernizacija sustava grijanja bolnice obuhvatila je priključivanje na centralni toplinski sustav grada Siska i potrebnu rekonstrukciju toplinskog sustava na lokaciji, uključujući izgradnju rezervnog sustava.
HEP ESCO je ovim projektom dao pogodnosti u koje su uključene nova oprema i znanja za koje bolnica nije trebala odmah osigurati financiranje. Financiranje projekta energetske učinkovitosti osigurao je HEP ESCO putem kredita Svjetske banke i domaćih poslovnih banaka. Opća bolnica u Sisku će otplaćivati investiciju kroz 8 godina iz vlastitih ušteda na troškovima grijanja.

Izvedbom projekta energetske učinkovitosti pacijentima je omogućena bolja usluga a osoblju bolnice kvalitetniji uvjeti rada. Također, optimiziralo se korištenje energije, a lokalnoj zajednici osigurano je racionalnije korištenje sredstva proračuna.
Ovo je prvi takav projekt energetske učinkovitosti u bolnicama, putem kojega će Opća bolnica „Ivo Pedišić“ iskoristiti sve pogodnosti koje im pruža realizacija putem ESCO modela.

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika

Prijavite se na HEP ESCO Newsletter! Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.