EN
Hotel Adria, Biograd n/m

Hotel Adria, Biograd n/m

Nakon uspješnog završetka prve faze projekta energetske učinkovitosti u travnju 2011. godine, koja je uključivala ugradnju solarnih kolektora i uspostavu rekuperacije topline iz postojećeg rashladnika centralizirane klimatizacije za pripremu potrošne tople vode, menadžment hotela Adria u Biogradu na moru, odlučio je nastaviti suradnju s tvrtkom HEP-ESCO.

U drugoj fazi projekta, započetog u rujnu 2012. godine, izgrađena je fotonaponska elektrana snage 30 kW na krovu hotela i ugrađen je centralni nadzorno-upravljački sustav koji, osim nadzora nad ukupnom potrošnjom energenata u objektu, omogućuje smanjenje troškova za električnu energiju kroz sustav nadzora i upravljanja vršnim opterećenjem. Ugrađeno je 120 fotonaponskih panela pojedinačne snage 245 W koji su spojeni na elektroenergetski sustav HEP-a, čime hotel postaje povlašteni proizvođač energije i ima izravnu financijsku korist.

HEP-ESCO je preuzeo cijeli postupak realizacije projekta uz stalne konzultacije s klijentom. Za potrebe klijenta pribavio je potrebnu dokumentaciju za dobivanje statusa povlaštenog proizvođača, izradio projektnu dokumentaciju, odabrao izvođače te obavljao stalni nadzor nad provedbom projekta.

Adria hotel i tvrtka Adriainvest su ulaganjem u projekte obnovljivih izvora energije pokazali da brinu za okruženje u kojem žive i rade jer su primjenom obnovljivih izvora energije pokazali interes za zaštitom okoliša i društveno odgovornim poslovanjem, što daje pozitivan učinak kod potencijalnih gostiju.

Proizvedenu energiju Hotel Adria predaje u elektroenergetski sustav te tako ostvaruje prihode na dijelu krova koji prethodno nije bio iskorišten.

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika
Slika

Prijavite se na HEP ESCO Newsletter! Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.