EN
Tečaj za tehničko osoblje za provedbu mjera energetske učinkovitosti u zgradama

Tečaj za tehničko osoblje za provedbu mjera energetske učinkovitosti u zgradama

Osiguravanje energetske učinkovitosti jedan je od važnih načina ograničavanja klimatskih promjena i prevladavanja ekonomske krize. Utjecaj na operativne parametre bez značajnih investicija predstavlja mogućnost za postizanje najlakših ušteda. Međutim, ključna barijera koja je identificirana u ostvarenju energetske učinkovitosti je nedostatak kvalificiranog tehničkog osoblja koje je odgovorno za održavanje građevina, posebno u javnim zgradama (domari) koji su u mogućnosti primijeniti takozvane „soft“ mjere ili mjere bez investicije za poboljšanje energetske učinkovitosti ili savjetodavno utjecati rukovodstvo kod donošenja odluka vezanih uz investicije.

Tečaj za tehničko osoblje za provedbu mjera energetske učinkovitosti u zgradama uključuje:
  •  pripremu i prilagodbu specifičnim potrebama korisnika
  • ukupno 16 sati predavanja/praktičnog rada
  • praktičnu obuku: pregled postrojenja termotehničkih sustava u zgradi HEP d.d.
  • rad u grupama
  • radne materijale
  • izdavanje uvjerenja
HEP ESCO je 2013 - 2015 sudjelovao u projektu kojeg je, u okviru 'Programa za cjeloživotno učenje' (Lifelong Learning Programme) sufinancirala Europska Komisija, pod nazivom TRAP- EE (Training personnel towards operational energy efficiency in buildings - Obuka osoblja za provedbu energetske učinkovitosti u zgradama).
 
Glavni rezultat ovog projekta je program obuke tehničkog osoblja na razini zgrade s ciljem poboljšanja energetska učinkovitost u javnim zgradama. Tehničko osoblje mogu učiniti puno u pozitivnom smislu ali isto tako u negativnom smislu kad je u pitanju energetska učinkovitost objekta koji im je povjeren, ovisno o tome da li razumiju ili ne utjecaj svog djelovanja na energetsku učinkovitost zgrade.
 
 

Prijavite se na HEP ESCO Newsletter! Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.