EN
Završen projekt energetske učinkovitosti u Dječjem vrtiću Morski konjić u Slatinama

Završen projekt energetske učinkovitosti u Dječjem vrtiću Morski konjić u Slatinama

22.03.2019.
Pola milijuna kuna vrijedan projekt energetske učinkovitosti omogućit će smanjenje potrošnje električne energije za grijanje i unutarnju rasvjetu za više od 60 posto.

U četvrtak, 21. ožujka 2019., izvršena je primopredaja potvrde o izvedenom projektu energetske učinkovitosti u Dječjem vrtiću Morski konjić u Slatinama (otok Čiovo).
Tina Jakaša, direktorica HEP Opskrbe uručila je potvrdu o završetku projekta energetske učinkovitosti Endici Radić-Hozo, ravnateljici Dječjeg vrtića Radost iz Splita, u čijoj se nadležnosti nalazi DV Morski konjić.

Primopredaji potvrde o izvedenom projektu energetske učinkovitosti prisustvovali su i Jelena Hrgović Tomaš, zamjenica gradonačelnika Grada Splita, sa suradnicima, Vlasta Zanki, direktorica HEP ESCO-a, tvrtke koja je organizirala provedbu projekta, kao i predstavnici tvrtki Domenico Gradnja, Rot Sinergija i Visum Split, koje su izvele građevinske radove i nadzor.

„Donacijom projekta energetske učinkovitosti u vrijednosti 500 tisuća kuna izvedena je cjelovita energetska obnova objekta Dječjeg vrtića Morski konjić, koja uključuje obnovu vanjske fasade, toplinsku izolaciju ravnog i kosog krova te zamjenu vanjske stolarije. Implementacijom ovih mjera, ostvarit će se energetske uštede na električnoj energiji za grijanje u iznosu od preko 63 posto, te uštede od preko 66 posto na električnoj energiji za unutarnju rasvjetu“, izjavila je Vlasta Zanki, direktorica HEP ESCO-a.

Osim navedenih zahvata, u objektu Dječjeg vrtića Morski konjić, potrebno je istaknuti i da je postojeća unutarnja rasvjeta zamijenjena učinkovitom LED rasvjetom, a izvedena je i rekonstrukcija  gromobranske instalacije.

Donirani projekt energetske učinkovitosti proveo je HEP ESCO u sklopu projekta ZelEn. Projekt je na temelju rezultata javnog poziva, realiziran sredstvima od prodaje kupcima HEP Opskrbe kategorije poduzetništvo koji su izabrali ZelEn, opskrbu električnom energijom isključivo iz obnovljivih izvora.

Izvor: HEP Opskrba

Fotogalerija

Slika
Slika
Slika