EN
Sredstvima iz fonda ZelEn izveden projekt u Obiteljskom centru u Požegi

Sredstvima iz fonda ZelEn izveden projekt u Obiteljskom centru u Požegi

08.03.2019.
Donirani projekt energetske učinkovitosti izveden na zgradi Obiteljskog centra u Požegi omogućit će uštedu energije veću od 20.250 kWh godišnje.

U sklopu trećeg ciklusa projekta ZelEn, u Obiteljskom centru u Požegi provedene su sveobuhvatne mjere energetske učinkovitosti koje su uključile obnovu vanjske fasade, izolaciju stropa i poda te zamjenu vanjske stolarije. Provedene mjere omogućit će uštedu energije veću od 20.250 kWh godišnje.

Primopredaji doniranog projekta, 5. ožujka u Požegi, prisustvovali su Vjekoslav Potočanac, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega, Mirjana Jugović, predstojnica Obiteljskog centra te predstavnici Sektora za kapitalne investicije HEP-a d.d. i HEP ESCO-a, koji je izveo projekt. Donacijsku ploču s potvrdom o izvedenom projektu energetske učinkovitosti, Vjekoslavu Potočancu, ravnatelju CZSS Požega u ime HEP-a uručila je Sandra Lučić Doko, članica Odbora za ZelEn.
 
ZelEn je proizvod HEP Opskrbe namijenjen kupcima kategorije poduzetništvo kojima isporučuje električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora u sustavu jamstva podrijetla električne energije. Namjenska sredstva ostvarena prodajom ZelEna prikupljaju se u poseban fond. Na temelju provedenog javnog poziva, HEP u okviru raspoloživih sredstava odabranim ustanovama javnog sektora koje skrbe o socijalno osjetljivim kategorijama stanovništva kao što su vrtići, škole, domovi i bolnice, daruje izvedu projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.
 
Prethodno je u dva ciklusa provedeno šest projekata, a u trećem još tri. Vrijednost ovog ciklusa je 1,5 milijuna kuna.
 
Izvor: infohep